• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2018’de 300 milyonluk yatırım
21 Şubat 2018 Çarşamba 12:11

2018’de 300 milyonluk yatırım

MEDAŞ, 2018 yılında 300 milyon liralık yatırım hedefliyor. MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “300 Milyon TL’lik 2018 yılı yatırım bedelimiz ile şebekemizi yenilemeye, genişletmeye ve modernize etmeye devam edeceğiz.” dedi.
MEDAŞ, özelleştiği günden bu yana sorumlu olduğu bölgeye önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Bu yatırımlarını artırarak devam eden kurum, 2018 yılı için 300 milyon yatırım hedefi koydu. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Büsan Sanayi, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Erenköy’de inşa edilen ana trafo merkezinin de kısa süre içerisinde devreye alacaklarını belirtti. 2018 yılı yatırım bedeli olarak 300 milyon lira belirlediklerini anlatan Uçmazbaş, şebeke yenileme ve modernize etme çalışmalarına da devam edeceklerini söyledi.
 
“ENERJİ TALEBİNİ KARŞILAYACAĞIZ”
 
Erol Uçmazbaş, “Ülkemizin son 15 yıldaki büyüme oranı oldukça yüksek. Büyümeye paralel olarak da enerji tüketim artışı da oldukça yüksek seyrediyor. Gelişmiş ülkelerde yıllık enerji tüketimi yüzde 1-2 civarında artarken ülkemizde daha yüksek seyrediyor. Özellikle sanayicilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın enerji talebini zamanında karşılayacak yatırımlarımıza öncelik vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza ulaştırdığımız enerjiyi tedarik ettiğimiz Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) ile koordineli çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. 
 
“300 MİLYON LİRALIK YATIRIM”
 
Yatırım hedeflerini de anlatan Uçmazbaş, “Konya Merkezde Büsan Sanayisi , Konya OSB ve Erenköy bölgesinde inşa edilen Ana Trafo Merkezlerini kısa bir süre içinde devreye almayı planlıyoruz. Bu şekilde Konya’da 6 adet olan ana trafo Merkezi sayısı 9’a çıkacak. Yine Aksaray ili Eşmekaya bölgesinde yeni bir Ana Trafo Merkezini TEİAŞ ile birlikte devreye alacağız. Sizin vesilenizle de buradan TEİAŞ yetkililerine bu ve bunun gibi son yıllarda yapılan Ana Trafo Merkezi çalışmaları ve destekleri nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki yıllarda da TEİAŞ yetkililerimizle koordineli ve başarılı çalışmalara devam edeceğiz. Bunların yanında 300 Milyon TL’lik 2018 yılı yatırım bedelimiz ile Şebekemizi yenilemeye, genişletmeye ve modernize etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
ELEKTRİKLİ ARAÇ ÇALIŞMASINA DEVAM
 
Ayrıca elektrikli araç çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erol Uçmazbaş, “Elektrikli araçların da önümüzdeki yıllarda yaygınlığının artacağını bekliyoruz. Tabi bugünkü elektrik dağıtım şebekesi böyle bir ihtiyacı maalesef tam olarak karşılayacak durumda değil. Petrole olan bağımlılığımızı bir nebze azaltacak olan elektrikli araçlar için petrol yerine elektrik kullanımının önünde teknik bir engel olmamak için şebekemizi modernize ediyoruz. Şebekemizin daha verimli kullanılması ve yönetilmesini sağlayarak dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli kaynaklarımızın harekete geçirilmesine katkıda bulunmak için üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret sarf etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
KAYNAK: İsmail POÇAN / YENİ HABER
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA