• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2014 yılı Türk demokrasisinin altın yılı oldu
31 Aralık 2014 Çarşamba 09:39

2014 yılı Türk demokrasisinin altın yılı oldu

Başbakan Davutoğlu, yılın son ulusa sesleniş konuşmasında "Geçen yıl Türkiye demokrasisinin geleceğiyle ilgili karanlık tablolar çizenler ortaya çıktı. Halkımız 30 Mart'ta sahip çıktı, 2014 yılı demokrasimizin altın yılı oldu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan "Yeni Türkiye Yolunda" adlı ulusa sesleniş konuşmasında, 2014 yılı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başbakan konuşmasına, vatandaşlara "hayırlı yıllar" temennisinde bulunarak başladı. 
2014 yılındaki demokrasi bilinçleri dolayısıyla tüm vatandaşlara teşekkür etmeyi borç bildiğini de ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Çünkü geçen sene bu vakitlerde, tam da 2013 Aralık ayının sonlarına doğru Türk demokrasisinin geleceğiyle ilgili karanlık tablolar çizenler ortaya çıktı. Türkiye'nin kaosa gireceği, demokratik yolla seçilmiş hükümetin sona ereceği, bu sebeple de ekonomik krizler yaşanacağına dair karamsar tablolar çizen karanlık odaklar vardı. 2014 yılı, aziz vatandaşlarım demokrasimizin altın yılı oldu. Halkımız 30 Mart seçimlerinde yüzde 90'a yaklaşan bir katılım oranıyla demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gösterdi" diye konuştu.
2015'in ise demokrasinin kökleşmesi ve derinleşmesi anlamında inşallah parlak bir yıl olacağını aktaran Davutoğlu, "Milletten almadığı meşruiyetle egemenlik kurmaya kalkanlar, bürokraside örgütlenerek millete hesap vermeden devleti yönetmeye kalkacak, kalkmayı planlayanlar yani paralel devlet yapılanması şeklindeki örgütlenmeler bu ülkede bir daha zemin bulamayacaklar, nefes alamayacaklar" diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA