• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2013 destek programı MÜSİADda tanıtıldı
03 Şubat 2013 Pazar 14:01

2013 destek programı MÜSİAD'da tanıtıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı MEVKA 2013 yılında uygulaması gerçekleşecek olan 2012 Yılı Mali Destek Programlarını MÜSİAD Konya Şubesinde düzenlenen toplantı ile tanıttı.

MÜSİAD Konya Şubesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ilk olanak MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu söz aldı. MEVKA’nın Konya ve bölgesinin kalkınması için önemli bir görevi üstlendiğini belirten Koyuncuoğlu, “Cuma toplantılarında Konya’da ve Türkiye’deki önemli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile devam ediyoruz. MEVKA kırsalı kalkındırmak için ciddi bir kaynakla kuruldu. Kırsalın kalkındırılmasında hem de şehirlerdeki sanayicilerin belirli ölçeklerde işlem yapması adına önemli destekler verdi” şeklinde konuştu.

Daha sonra Mali Destekler tanıtım programına geçildi. İlk olarak Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) hakkında bilgi veren MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın, “MEVKA 2009’da kurulduğu günden bugüne bölgenin çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi. Bölge içi ve bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldırmak. Kamu kemsi, sivil toplum örgütleri ve özel sektör arasındaki iş birliğini arttırma amacı güden ve bu yolla da yerel potansiyeli harekete geçirerek kalkınmada bir odaklanma amaçlayan MEVKA, program yönetimi açısından 2300 proje teklifi almış bunun 584’ü ile sözleşme imzalama aşamasına gelmiştir. 2012 yılı teklif çağrıları sürecini de dahil edersek 82 milyon Türk Liralık bir kaynağı Konya, Karaman’ın kalkınmasına arz ettik ve bunun karşılığında bin 200 kişilik istihdam, 25 bin kişilikte bir eğitim ordusu oluşturduk” dedi.

Bölgenin rekabet gücünün arttırılması mali destek programında 14 milyon Türk Lirası kaynağın olduğunu ifade eden Uzman Fatih Yalçın, “ Bu program özel sektöre yönelik bir kaynak. Programa başvurabilmesi için KOBİ statüsüne uygun olmanız veya kooperatif olmanız gerekiyor. Program Konya-Karaman bölgesinde yenilikçi metotların kullanımının yaygınlığını arttırabilme, bölge ihracat kapasitesinin geliştirilmesi amacını gütmekte. Biz KOBİ’ye tahsis ettiğimiz bu kaynakta ülke kalkınmasına, Konya ihracatına ne kadar katkı yapabileceğini gözetiyoruz” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi konusunda da desteklerinin olduğunu belirten Fatih Yalçın, “Savunma sanayinde son yıllarda yapılan önemli bir atılımla önemli aşamalar kat edildi. Konya özellikle Ankara ile entegre edilebilecek bir sanayi. Konya motor bloğu, aks, şase, silindir kapağı, dişli, krank mili, aktarma organları gibi ürünleri üretebilecek konumda. Beyşehir silah sanayinde ciddi bir konumda. ARGE, yenilikçi ürün elde etmesi noktasında ve endüstriyel tasarımın öneminin büyük olduğunu biliyoruz ve endüstriyel tasarım noktasındaki projeleri kabul ediyoruz. Yani motor, motosiklet veya mümkünse bir tank tasarımından bahsediyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’de 600 Megawatlık bir başlangıç kapasitesi belirlendi bu rakamın 92 Megawatı Konya için öngörüldüğünü belirten Yalçın, “Enerji konusunda ciddi çalışmalarımız var. Karapınar enerji ihtisas bölgesi ilan edildi. Yenilenebilir enerji desteklenmesinde öncellikle teknolojiyi destekliyoruz. Rüzgâr tribünü, güneş panelinin içerisindeki hücrelerin üretilip üretilemeyeceğine dair önümüzde program var bunlarla ilgili KOBİ’ler proje yapabilecekler. Ayrıca sanayicilerimizin çatılarında kendi elektriklerini üretip bunu fabrikasında kullanma yönündeki enerji projelerine desteğimiz olacak” ifadesini kullandı.
Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyon Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, günün anısına MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın’a hediye takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA