• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2011 yılında temelleri atmak istiyoruz
24 Ağustos 2010 Salı 10:33

'2011 yılında temelleri atmak istiyoruz'

Konya Numune Hastanesinde başhekimlikten boşalan yere hastane doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Halil İbrahim Topatan getirilmişti. Kendisinin gelmesiyle yeni bir dönem başladığını
Konya Numune Hastanesinde malum sular bir türlü durulmuyordu. BİMER’de ihale örneklerinin dolaşması en basit örneklerden biriydi. Önce başhekim yardımcıları aile hekimliği yüzünden istifa ettiler ve daha sonra da büyük şok yaşandı. Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz’ın istifası herkesi şaşırtmıştı.
 
Prof. Dr. Osman Yılmaz görevini bırakmadan önce yaptığı son basın toplantısında söyledikleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Numune Hastanesi yerine yapılması düşünülen yeni hastane projesi ile ilgili Yılmaz, Numune hastanesinde kirli ve karanlık işlerin döndüğünü, bilgi işlem ve otomasyon ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını, BİMER’de ihale evraklarının gezdiğini, numune hastanesine ambulans alınamadığını ve numune hastanesi üzerinde kirli ve karanlık kişilerin dolaştığını ve hastane projesini hayata geçirtmemek için bazı kişilerin uğraştıklarını söyleyerek adeta bu ülkenin savcıları, sağlık bakanlığı nerede dedirtecek açıklamalarda bulunmuştu.
 
Numune Hastanesinde Prof. Dr. Osman Yılmaz’dan boşalan başhekimliğe hastanede görev yapmakta olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Halil İbrahim Topatan getirilmişti. Göreve geldikten sonra tüm gözler yeni başhekim Dr. Halil İbrahim Topatan’a çevrildi.
 
Topatan, Numune hastanesine gelen başhekimlerin en büyük sorunlardan biri olan ekip kurma ile ilgili, “Bizimle birlikte hastanede yeni bir dönem başladı. Esas görevimiz hastane projesini hayata geçirmek ve buda bir ekip işi ile olur. Ekip kurma şansı verildi ve son rütujlar yapılıyor en geç 1 hafta içinde her şey tamamlanacak” şeklinde ifade etti.
 
Numune hastanesinde olan ihale usulsüzlükleri ve yapılacak olan yeni hastane projesi ile ilgili düşüncelerini belirten Topatan, “Bu proje bizimle birlikte yeni bir ivme kazandı. Bu projeyi hayata geçirmek en büyük hedefiz ve 2011 yılının ilk çeyreğinde temellerini atmak istiyoruz. Hastanede olan ihale usulsüzlükleri ile ilgili söylenenlerin hepsi iddia. Biz elimizden gelen tedbirleri aldık. Sağlık bakanlığı tarafından kurulan araştırma ekibi bunu ortaya çıkaracak” dedi.
 
Numuneye modern ambulans
 
Topatan, Ocak ayından bu yana numune hastanesine ambulans alınamaması ve BİMER’e sızdırılan ihale evraklarıyla ilgili, “Ambulans sürecide aşılmış durumda ve son aşamaya geldi. En kısa zamanda hastanemiz modern ambulansına kavuşacak. Numune hastanesinde taşları yerinden oynatmaya çalışan kişiler olduğu söyleniyor ama bunlar sadece iddia ve bunu da bakanlığın kurduğu ekip ortaya çıkaracak ve çalışmalarına da başladılar” şeklinde konuştu.
 
Şeffaf ihale olacak
 
Numune hastanesinin yeni sahibinin kendisi olduğunu belirten Topatan, “ Arkamda Sağlık Bakanlığı ve Milletvekilleri var. Biz Konya halkına en iyi hizmeti sunmak için buradayız. Yeni yapılacak olan hastane projesi ihalesi ise şeffaf bir ihale olacak ve gönül rahatlığıyla isteyen herkes bu ihaleye girebilecek. Kirli ve karanlık işler artık olmayacak” şeklinde açıklama yaptı.
 
Yeni poliklinik ve dijital reçete dönemi
 
Hastanede yapacakları yeniliklerden bahseden Topatan, “Vatandaşın ayağına hizmet götüreceğiz ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Belirlenen birkaç yere semt poliklinikleri açmayı düşünüyoruz. Bunu da en kısa zamanda yapacağız. Hastane içinde yeni uygulamalardan biri ise dijital reçete olacak. Bundan sonra reçeteyi el ile yazma dönemi tarihe karışacak ve reçeteler dijital ortamda yazılarak bilgisayarlardan çıkartılıp hastamıza verilecek” dedi.
 
Vefa borcumuz var
 
Halka vefa borçlarının olduğunu söyleyen Topatan, “ Hastanemize gelen 65 yaş üstü kişiler, gaziler ve şehit yakınlarına vip hizmeti başlatacağız. Bu grup, hastaneye geldiğinde kendilerini kuracağımız güler yüzlü ekibimiz karşılayacak ve hastaneden çıkana kadar bu kişilere eşlik edip yardımcı olacaklar. Hastane içindeki tüm işleriyle ilgilenecekler ve hastanede işleri bittikten sonra ise güler yüzlü şekilde hastaneden çıkışlarını yaptıracaklar” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA