• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2000 ruhu Galatasaraya uzak!
02 Ekim 2009 Cuma 00:42

2000 ruhu Galatasaray'a uzak!

Galatasaray fark beklediği maçta zayıf rakibini yenemedi
Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sturm Graz'ın golü 45+1. dakikada Beichler'den gelirken; sarı kırmızılılara 1 puanı getiren gol 63. dakikada Milan Baros'tan geldi.

Grubun ilk maçında Panathinaikos'u deplasmanda 3-0 ile deviren Galatasaray, evinde oynadığı maçtan beraberlikle ayrıldı ve puanını 4'e çıkardı. İlk maçında Dinamo Bükreş'e yenilen Sturm Graz ise ilk puanını Ali Sami Yen'de aldı.

22 Ekim Perşembe günü Galatasaray sahasında Dinamo Bükreş'i ağırlarken; Sturm Graz ise Panathinaikos'a konuk olacak.

BAROS VE AYHAN'A ŞANS VERDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan ve 1-1 sonuçlanan Eskişehirspor maçının kadrosunda rotasyon yaparak 4 oyuncuyu değiştirdi. Rijkaard, ön elemelerde Levadia ile İstanbul'da oynanan karşılaşmanın ardından ilk kez Mustafa Sarp'ı yedek bıraktı. Levadia maçında sonradan oyuna girip 17 dakika forma giyen Mustafa, 40 gün sonunda yeniden yedek soyundu. Bu futbolcunun yerine Kayserispor ile Ağustos ayının sonunda oynanan karşılaşmada sakatlanan Ayhan forma giydi.

Rijkaard, Eskişehirspor maçında yedek bıraktığı Baros'a yeniden Nonda'nın yerine ilk 11'de şans verdi. Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında formsuz gözüken Kewell'ı da yedeğe çekerken, Elano'yu bu oyuncunun yerine oynattı. Eskişehirspor maçında sol bekte oynayan Uğur yedek kalırken, bu oyuncunun yerine Hakan Balta forma giydi. İyileşen Emre Aşık da Sturm Graz maçında formasına kavuştu.

SCHILDENFELD İLK 11'DE

Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Gordon Schildenfeld, Sturm Graz formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda yerini aldı.
Siyah-beyazlı kulüpteki performansı beğenilmeyen ve gönderilen Hırvat oyuncu, Galatasaray karşısında Sturm Graz'ın ilk 11'nde sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, rakibinin sert savunması karşısında ilk yarıda sonuca gitmeyi başaramadı. Özellikle kanatlardan oyunu açmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, bu bölgelerde görev alan oyuncularının yeteri kadar katkı sağlayamaması ve forvet oyuncularının etkisiz oyunu nedeniyle savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyan rakibi karşısında gol bulamadı.

Mücadeleye sert savunma yaparak başlayan Sturm Graz, rakibinin ilk bölümlerdeki baskılı oyununu bu şekilde engellemeyi başardı. Mücadeleci oyununu sürdüren Avusturya temsilcisi, ilerleyen dakikalarda yaptığı etkili ataklarla rakibine zor anlar yaşattı.

BİR KERE GELDİLER; GOL OLDU!

Sturm Graz karşısında girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan Galatasaray, kalesinde gördüğü ender tehlikelerin birinde golü kalesinde gördü. İlk yarıda uzatma dakikaları oynanırken, Jantscher'in soldan ceza sahasına girerken verdiği pasta savunma oyuncularının arasında topla buluşan Beichler, yaptığı vuruşta top kaleci Franco'nun solundan ağlara gitti: 0-1

Son bölümlerde rakibinin etkili ataklarını durdurmakta zorlanan Galatasaray, 45+1. dakikada Beichler'in golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

MILAN BAROS DA İNANAMADI

İkinci yarıya Galatasaray fırtına gibi başladı. Arka arkaya ataklar geliştiren sarı kırmızılılarda forvet oyuncusu Milan Baros müsait pozisyonda kaçırdığı golle adeta saç baş yoldurdu. 59. dakikada Keita'nın Baros'a verdiği pası Çek yıldız ceza sahası içinde kontrol etti. Rakibinden topu kurtardı ve altı pas üzerinden şutunu çekti. Önünde sadece kale olmasına rağmen Baros topu direğe nişanladı.

RİJKAARD'DAN MÜDAHALE

Galatasaray'da gelmeyen gol üzerine Frank Rijkaard oyuna müdahale etti. Orta alanda Ayhan Akman oyundan alınırken; yerine ise Avustralyalı futbolu Harry Kewell girdi.

BAROS AFFETTİRDİ: 1-1

Beklenen gol geldi! Baskı sonuç getirdi. Galatasaray 63. dakikada aradığı golü buldu. Elano'nun pasında Baros savunmanın arkasına çok iyi kaçtı. Kaleciyi de geçti ve geriye sadece ağlara göndermek kaldı. Baros 4 dakika önce yapamadığını şimdi yaptı ve skora denge geldi: 1-1

BAROS & NONDA DEĞİŞİKLİĞİ

Rijkaard son kozunu oynadı. 77. dakikada Mehmet Topal'ın yerine Mustafa Sarp'ı alan Hollandalı teknik adam, 86. dakikada ilk golün sahibi Milan Baros'un yerine ise Nonda'yı sahaya sürdü.

GOL KAÇIRMA YARIŞI

Galatasaray, Avusturya rakibi önünde baskısını artırsa da bir türlü sonuca gidemedi. Özellikle Milan Baros, bu karşılaşmada girdiği pozisyonlarda gerek son vuruşlarda; gerek yanlış pas seçimleriyle takımının öne geçmesini engelleyen isim oldu. Sabri, Keita, Kewell, Arda ve Elano ile girilen pozisyonlardan bir sonuç alınamadı. Sabri'nin ceza alanı içinden bir vuruşu direkte patlarken; Elano'nun altıpas üzerinden artistik bir vuruşu ise istediği gibi değildi.

GALATASARAY-STURM GRAZ
STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 22.05
HAKEMLER: Bas Nijhuis, Coen Droste, Hans Olde Olthof

GALATASARAY: Leo Franco, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Ayhan, Mehmet Topal (Dk. 77 Mustafa Sarp), Keita, Elano, Arda, Baros (Dk. 86 Nonda)
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

STURM GRAZ: Gratzei, Sonnleitner, Bukva (Dk. 76 Prettentaler), Gordon, Jantscher, Hlinka, Weber, Ehrenreich, Beichler, Muratovic, Kandelaki
TEKNİK DİREKTÖR: Franco Foda

GOLLER: Dk. 45 Beichler, Dk. 63 Baros
SARI KARTLAR: Emre Aşık, Sabri
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA