• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
200 yıllık mirastan paylarını yine alamadılar
22 Aralık 2014 Pazartesi 10:07

200 yıllık mirastan paylarını yine alamadılar

200 yıllık mirasa hak kazandılar, 280 bin liralık ilk tutar dağıtılacaktı ama bu kez de başka bir aksilik olunca para dağıtılamadı.

Bodrum'da, Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen mirasın ilk bölümünün satışından elde edilen 280 bin liradan pay almayı bekleyen 30 kadar mirasçısı yine umduğunu bulamadı.
Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü'nün eşinin hastalanması nedeniyle gerekli ödemenin yapılamadığı bildirilince, mirasçılardan bazıları tepki gösterip salonu terkederken, bazıları gözyaşlarını tutamadı. Ödemenin önümüzdeki haftalarda yapılacağı bildirildi.
TOPLAM MİRAS 75 MİLYON LİRA
Güvercinlik Mahallesi'nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın torunları olduğunu iddia eden 550 kişinin, yaklaşık 75 milyon lira değerindeki 170 dönümlük arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve avukat Devrim Deniz araclığıyla Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nde üç yıldır sürdürdükleri hukuk mücadelesinin bir bölümü sona erdi. Üç hafta önce Bodrum 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü'nde gerçekleşen ilk ihalede Hüseyin Ağa'nın torunlarının 17 dönümlük 3 arazisi satışa sunuldu. İki arazi toplam 280 bin TL'ye satılırken, bir araziye alıcı çıkmadı, ihale ertelendi. Satılan arazilerin parasının 30 mirasçıya, bugün saat 14.00'te Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'nde dağıtılacağı üç hafta önce Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz tarafından açıklandı.

MÜDÜRÜN EŞİ HASTALANDI PARALAR ÖDENEMEDİ
Paraların dağıtılması için bugün düzenlenen toplantıya Avukat Devrim Deniz ile birlikte katılan mirasçılar kötü bir sürprizle karşılaştı. Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın, mirasçılara hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü, eşinin hastalanması nedeniyle bize ödeme yapamadı. Bu nedenle sizlere yapılacak ödemeleri önümüzdeki haftalara ertelemek zorunda kaldık. Bugün hepinizden mail ve banka hesap numaralarınızı alacağız. Ödemeleri, direkt banka hesaplarınıza yapacağız. Ayrıca diğer üçüncü arsa da 5 Ocak 2015 tarihinde saat 13.10'da bir kez daha satışa sunulacak. Kalan 4 parsel arsanın da kısa sürede satışları yapılacak."

MİRASÇILARIN TEPKİSİ
Barın'ın konuşması sırasında paranın ödenmeyeceğini öğrenen minasçılardan bazıları, "4 yıldır konuşuyorlar hala bir sonuç yok" diyerek tepki gösterip, toplantıyı terketti. Kafeterya işletmecisi evli 3 çocuk annesi Fatma Gündüz de tepkisini şöyle dile getirdi:
"Bu açıklamalar akla mantığa yatmıyor. Bugün paraların dağıtılacağı söylendi, ama olmadı. Hüsrana uğradım. Çünkü, yapılan açıklamalar birbiriyle çelişkili. Vekaletleri aldılar, banka hesaplarımızı ve yeni vekaletler istiyorlar. 'İşin peşine siz düşün' diyorlar. Daha net ve inandırıcı açıklamalar bekliyordum. Açıklamalar inandırıcılıktan uzak."
KENDİNİ TUTAMAYIP, AĞLADI
Mirastan payını almak için İzmir'den gelen evli 2 çocuk annesi 60 yaşındaki Hatice Atalı da kendini tutamayıp, ağladı. Atalı şöyle koınuştu:
"Bugün paralarımızı ödeyeceklerini söylediler. Eşim felçli, yatalak, iki çocuğum var. 4 yılda gide gele 4 bin TL masraf ve borç yaptım. Bugün de paralar ödenmeyince yıkıldım. Madem ödeme yapılmayacak neden bizleri çağırdınız? Bu arsalar 3 hafta önce satıldı, parası nerede? Hala parayı ne zaman vereceklerini söylemiyorlar. 4 yıldır bizi kandırıyorlar. Kimse inanıp, bunlara ne para ne de vekalet versin."
Kendini yerlere atan Atalı'yı yakınları sakinleştirdi.
Hüseyin Ağa'nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğu, bunlardan 8'nin soyunun devam ettiği, bunlardan olan 33 torunuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği, çözüme ulaşmayı bekleyen 170 dönüm daha arazi olduğunu belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA