• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 bin sözleşmeli öğretmen atandı
09 Ağustos 2019 Cuma 11:46

20 bin sözleşmeli öğretmen atandı

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca atamaları yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için tercihler 30 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapıldı.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca atamaları yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için tercihler 30 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapıldı. Adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen ataması için kura heyecanını başlattı ve sonuçlar açıklandı. Sorgulama ekranı haberimizde sizlerle.

“Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı?” sorusu yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen ataması için kura heyecanını başlattı. Merakla beklenen sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları bugün belli oluyor. Atama sonuçları Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden sorgulanabiliyor. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ile ilgili güncel açıklamalar haberimizde yer alıyor..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 9 Ağustos tarihinde erişime açıldı.

ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Atanan öğretmenler 2 Eylül'de göreve başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA