• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 adrese eş zamanlı operasyon
26 Kasım 2012 Pazartesi 11:16

20 adrese eş zamanlı operasyon

Konya polisi, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamak için başlattığı operasyonlarına ara vermeden devam ediyor.

 1 yıl içerisinde 6 kez basılan ve çok miktarda uyuşturucu ile yakalanan 144 şüpheli tutuklanmıştı. Bugün sabah Özal Harekat Polisinin de desteğiyle 7. baskın düzenlendi ve 10 şüpheli uyuşturucu maddelerle yakalandı.
Konya'nın merkez Karatay İlçesinde bulunan ve uyuşturucu baskınlarıyla bilinen Yeni Mahalle’ye bugün şafak vakti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Polisinin de desteğiyle 20 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan baskınlar sırasında polis kapıyı kırarken, şüphelilerden biri yattığı odanın kırık camından eroin paketini aşağıya attı. Bu sırada çevreyi saran polis ekipleri, eroinin atıldığını fark ederek şüpheliyi gözaltına alırken atılan eroini de ele geçirdi. Daha sonra dedektör köpeğini, evde yaptığı aramada çok miktarda uyuşturucu maddenin bulunmasını sağladı.

ŞÜPHELİ DUVARI DELİP KAÇTI
Polis Yeni Mahalleye yaptığı baskında sırasında daha önceki operasyonda kaçan ve uyuşturucu ticaretinden aranan Ercan Y’nin (40) evine de girdi. Polis kapıyı kırıp açtığı sırada bir şahsın duvar altından çıkarak kaçtığını fark etti. Bir süre devam eden koşuşturmanın ardından şüpheli Ercan Y. yakalandı. Ercan Y’nin polis baskın yaptığı sırada kaçmak için evinin duvarını daha önceden deldiği ortaya çıktı. Yakalanan şüphelinin uyuşturucudan kaydı olduğu ve yine uyuşturucu ticaretinden arandığı öğrenildi. Operasyon kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada 5 kilo esrar, yarım kilo eroin ve çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.
1 yıl içerisinde Konya polisi aynı mahalleye 6 kez uyuşturucu operasyonu düzenlemiş 197 kişiyi gözaltına alarak adliyeye sevk etmiş. Mahkemeye çıkan şüphelilerden, 144’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA