• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 yaşındaki çocuğa aynı anda 2 ameliyat
27 Mayıs 2010 Perşembe 14:45

2 yaşındaki çocuğa aynı anda 2 ameliyat

2 yaşındaki çocuğun böbrek üstü bezi ve kalbindeki tümörler başarı ile temizlendi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi ve Kalp - Damar Cerrahisi Anabilim Dalları tarafından aynı anda gerçekleştirilen iki operasyon ile 2 yaşındaki çocuğun böbrek üstü bezi ve kalbindeki tümörler başarı ile temizlendi.

6 ay önce karnında ağrı şikayetiyle hastaneye getirilen 2 yaşındaki Emircan Kahraman'ın yapılan tetkiklerinde karın bölgesinde üreyen tümörün önce böbrek üstü bezlerine ardından karaciğere ve son olarak da kalp bölgesine sıçradığı görüldü. Çocuk Cerrahisi ve Kalp-Damar Cerrahisi doktorları küçük Emircan'ın vücudundaki tümörün cerrahi operasyonla alınmasına karar verdi. Hastanın yaşının küçük olması ve tümörün hayati tehlike arz edecek kadar yayılması nedeniyle müdahaleyi tek operasyonda bitirme kararı alan doktorlar, geçtiğimiz hafta Emircan'ı ameliyata aldı. Karın bölgesi ve göğüs kafesi açılarak tümörü önce böbrekten daha sonra karaciğer ve kalpten alan Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Gürel ve Çocuk Kalp - Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sarıgül'ün başkanlığındaki 8 kişilik ekip, 6 saat süren başarılı operasyonla bir ilke imza attı.

Prof. Dr. Sarıgül, oldukça riskli olan ameliyatı Konya'da yapabilecek tek merkezin Meram Tıp Fakültesi Hastanesi olduğunu belirterek, "Şehrimizde kalp-damar hastalıklarında birçok merkez bulunmasına rağmen çocuk kalp hastalıklarında teşhis ve tedavi yapabilen tek sağlık kurumunun Meram Tıp Fakültesi Hastanesi olması kendimize güvenimizi artırdı. Bu nedenle bu cesur kararı rahatlıkla alabildik" dedi.

TÜMÖRLER BAŞARIYLA ALINDI
Ameliyat sürecine ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Sarıgül, "Çocuk Cerrahisi ekiplerimiz önce hastanın karın bölgesini açtı. Sağ böbrek üstü bezlerde bulunan 7 santimetrelik tümör ile karaciğerdeki parçalı tümörler temizlendi. İkinci bir ekip ise kalp boşluğuna kadar uzanan tümör parçacıklarını tüm organlar korunarak karın içi, alt toplardamar ve kalp boşluğundan çıkardı. Tümörün kalpten çıkartılması sırasında kalbin ve akciğerlerin işlevini geçici olarak üstlenen makinelerden de faydalandık. 8 kişilik iki
ayrı ekibin katıldığı ameliyat yaklaşık 6 saat sürdü" şeklinde konuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Ameliyatın son derece başarılı geçtiğini belirten Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Gürel ise, "Ameliyatın üstünden 8 gün geçti, hastamız yoğun bakımdan çıktı ve şu an serviste tedavisi devam ediyor. Artık ağızdan beslenebiliyor ve yürüyebilir. İki ya da 3 gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi. Hastane personeli, çok sevdikleri minik Emircan'ı mutlu edebilmek ve ameliyat sonrası süreci daha kolay atlatabilmesini sağlamak için cerrahi müdahalelerde kullanılan eldivenler ile küçük çocuğa balon yaptı.
Tedavisi boyunca Emircan'ın yanından ayrılmayan anne Gülbahar Kahraman (34) ise, "Çok korktuk ve bazı zamanlar umutsuzluğa kapıldık. Ancak hocalarımız bizi cesaretlendirdi. Şimdi çok mutluyum. Onların sayesinde oğlumuz sağlığına kavuştu. Onlara minnettarız" dedi.

Duygularını ifade etmekte zorlanan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen baba Refik Kahraman (37) da, bu uzun soluklu tedavi döneminde hastane ve doktorların kendilerine büyük destek verdiklerini belirterek hastane yönetimine teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA