• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2. el otomobil kredi kartına 10 taksit
20 Mart 2009 Cuma 13:09

2. el otomobil kredi kartına 10 taksit

Yeni otomobil satın alan kişilerden gelen takas 2. el otomobilleri kredi kartına vade farksız ve sıfır faizle 10 taksitle satıyor.
Yeni otomobil satın alan kişilerden gelen takas 2. el otomobilleri kredi kartına vade farksız ve sıfır faizle 10 taksitle satıyor.

Konya'da faaliyet gösteren Koyuncu Otomotiv Satış Müdürü Atıf Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıfır otomobillerde başlayan özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimi nedeniyle, showroomlarını günde yaklaşık 200 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Yoğun talep nedeniyle ellerinde araç stoklarının bittiğini, artık bir ay sonrasına ''ileri teslim'' şeklinde satış yapmaya başladıklarını anlatan Dikici, ''Talepte bulunan müşterilerimizden 1000 lira peşinat alıyoruz. Otomobili ise bir ay sonrasına teslim etmek üzere satışı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 'ileri teslim' olarak yaklaşık 40 otomobil sattık'' dedi.

Dikici, 3 ay olarak belirlenen ÖTV indirim süresinin, otomotiv sektörünün elinde bulunan stokları eritmeye yetip yetmeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemenin zor olduğunu dile getirdi.

ÖTV indirimiyle sıfır otomobillerin çok cazip hale gelmesi nedeniyle 2. el otomobil fiyatlarının dile vurduğunu anlatan Dikici, şunları kaydetti:

''ÖTV indiriminden yararlanarak uygun fiyata yeni otomobil satın almak isteyen pek çok kişi, eski otomobilini takas yoluyla bize satıyor. Bize takas olarak gelen bu ikinci el otomobilleri bir an önce elimizden çıkarıp nakite dönüştürmemiz gerekiyor. Ancak ikinci el otomobilde yaprak kımıldamadığı için biz de bayi olarak yeni bir satış sistemi geliştirdik. Yeni otomobil satın alan kişilerden gelen takas ikinci el otomobilleri, kredi kartına vade farksız ve sıfır faizle 10 taksitle satarak eritmeye çalışıyor. Bir hafta önce başlattığımız kredi kartıyla ikinci el otomobil satma uygulamamız da yoğun ilgi görüyor.''

Dikici, kredi kartıyla satış uygulamasını başlatarak, takas yoluyla kendilerine gelen ikinci el otomobilleri aylarca ellerinde boşa bekletmek derdinden kurtulduklarını sözlerine ekledi.

AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA