• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 bayramı birlikte yaşayacağız
13 Temmuz 2014 Pazar 16:10

''2 bayramı birlikte yaşayacağız''

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram’da Ramazan” etkinlikleri sürüyor. 
Arif Bilge Mahallesi pazar alanında yapılan programa, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Arif Bilge Mahallesi’nde 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonraki ilk buluşmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Toru, "Özellikle verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Çünkü Arif Bilge Mahallesi olarak sizlerden büyük destek gördük. Buradaki hemşehrilerimize hizmet getirmek üzere seçimden önce sizlerle yaptığımız toplantıda öne çıkan konu imar olmuştu. Tüm hemşehrilerimiz bu konudaki taleplerini dile getirmişlerdi. Mahalle muhtarlarıyla yaptığımız toplantılarda da, yine en önemli sorunun imar olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Biz de bunun üzerine imar çalışmalarını başlattık. Devlet Demir Yolları ile Selbasan Çayı arasında şu anda imar planlama ve imar revizyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içinde bu çalışmaları tamamlayarak Meram Belediye Meclisi'nden ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirmeyi arzu ediyoruz. Çünkü şu anda Meram'da temelde mahallelerimizde doğalgaz, yeşil alan, çocuk parkı ve ulaşım noktalarında sıkıntılar var. Bunların çözümü de planlı bir yerleşimden, yeni yerleşim alanları oluşturmaktan geçiyor. Arif Bilge Mahallemiz de, bu yeni yerleşimi hak ediyor. Şehir merkezindeki yaşam standartları neyse bu bölgelerimiz de aynı standartları hak ediyor. Temelde imar sorununu çözdüğümüzde yavaş yavaş yapılaşmaya doğru adım atmış olacağız" diye konuştu.

"2 BAYRAMI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ"
Vatandaşların huzur içerisinde Ramazan Bayramı'na erişmesini dileyen Başkan Toru, "Rabbim hepimizi hayırlı bir şekilde bayrama ulaştırsın. Bayramdan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. İnşallah 2 bayramı bir arada yaşayacağız. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi Ramazan Bayramı'ndan sonra hepimize ikinci bir bayram daha yaşatmış olacak. Hepinizden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.
Etkinlikler kapsamında Meddah, Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve Paytak Şov beğeni topladı. Çocuklara ve büyüklere yönelik yarışmalar da programa renk kattı. Özellikle bayanların ip örme yarışması ilgiyle takip edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA