• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2. Abdülhamitin hayatı dizi oluyor
21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:39

2. Abdülhamit'in hayatı dizi oluyor

"Diriliş Ertuğrul" ve "Filinta" gibi dizileri ilgi gören TRT'de de Sultan 2. Abdülhamit'in hayatını konu alan yeni bir yapım izleyici ile buluşacak.

Son yıllarda tarihi dizelere ilginin artması ile döneme damga vuran karakterleri konu alan projelere yeni̇leri̇ ekleni̇yor.

"Diriliş Ertuğrul" ve "Filinta" gibi dizileri ilgi gören TRT'de de Sultan 2. Abdülhamit'in hayatını konu alan yeni bir yapım izleyici ile buluşacak.

"Filinta" dizisinin yapımcısı Yusuf Esenkal, yeni dizi projesi "Abdülhamit" hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Aynı sette yeni bir dizi hazırladıklarını belirten Esenkal, "Eylül ayından itibaren inşallah yine TRT ekranlarında Abdülhamit dizisini izleyemeye başlayacağız." dedi.

Bazı dizilerin gerçek olmayan, kurgusal bir kahraman üzerine yazıldığına dikkati çeken Esenkal, "Fakat 'Abdülhamit' tamamen gerçek karakterlerden oluşan, o çetrefilli dönemi yansıtan ve o dönem yaşananları kronolojik olarak anlatacak bir dizi olacak. Bu yönleriyle daha farklı ve büyük bir proje olacak." ifadelerini kullandı.

"Çekimlerde Yıldız Sarayı da kullanılacak"

Dizide, sete ek olarak Yıldız Sarayı'nın da çekimlere dahil edileceğini ifade eden Esenkal, yeni bir set hazırlamaya gerek görmediklerini kaydetti.

"Amacımız, doğru tarih bilinci oluşturmak"

Projenin TRT tarafından incelendiğini aktaran Esenkal, "TRT'nin doğru tarih bilinci oluşturmak için geçmişte yaşananlardan dersler sunan çalışmaları ortada. Bizim de amacımız, geçmişte yaşananları ekrana yansıtıp insanların hem o dönemi doğru bir şekilde öğrenmesini sağlamak hem de bu döneme dair mesajlar vermek." değerlendirmesini yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA