• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 yıldır kayıp yaşlı kadın bulundu
10 Haziran 2010 Perşembe 10:07

19 yıldır kayıp yaşlı kadın bulundu

Yakınları, 1991'de hastaneden kaçan yaşlı kadından haber alamayınca Ereğli emniyetine kayıp başvurusunda bulundu.
İstanbul'da 19 yıldır kayıp olan yaşlı kadın, 25 yıl önceki fotoğrafına yaşlandırma efekti uygulanarak kimliği tespit edildikten sonra yakınlarına teslim edildi.
 
Konya'nın Ereğli ilçesi nüfusuna kayıtlı 63 yaşındaki Nedime Yaytokgil, psikolojik rahatsızlığı dolayısıyla ailesi tarafından 1986 yılında İstanbul'daki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırıldı.
 
Yakınları, 1991'de hastaneden kaçan yaşlı kadından haber alamayınca Ereğli emniyetine kayıp başvurusunda bulundu.
 
Sultanahmet ve Samatya civarlarında sokakta yaşayan sahipsiz kadın, 12 Nisan 2010'da Eminönü'nde bir taksinin çarpması sonucu ayağı kırılınca, SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Kadının tedavisi sürdürülürken, hastane yetkilileri, kimlik bilgilerini söyleyemeyen Yaytokgil'e ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Bürosuna bilgi verdi.
 
Hastaneye gelerek yaşlı kadının fotoğraflarını çeken polis, kayıp kişilere ait kayıtları tarayarak karşılaştırma yaptı. 25 yıl öncesine ait bir kayıp fotoğrafındaki benzerliği fark eden polis, bu fotoğrafı Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Uygulanan yaşlandırma efekti sayesinde eski fotoğrafın Nedime Yaytokgil'e ait olduğu tespit edildi.
 
Her iki fotoğraf, yaşlı kadının Mersin'de yaşayan oğlu Cenk Güllü'ye gönderildi. Güllü, fotoğrafların annesine ait olduğunu teşhis etti.
 
Yaşlı kadının Gaziosmanpaşa'da yaşayan akrabaları Perviza Yılmaz ve eşi Alim Yılmaz, olayı haber alarak hastaneye geldi. Yakınları, yaşlı kadına sarılarak hasret giderdi.
 
Perviza Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, teyzesinin kızı olan Yaytokgil'i gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bundan 6 yıl önce bir yakınımız Kozlu Mezarlığı civarında Nedime'yi bulmuştu. Gittik o zaman da sahip çıktık. Ama polise bile haber vermeden bizi atlatarak yanımızdan kaçtı. Oğlu yarın gelecek ve kendisine sahip çıkacak. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın'' dedi. 
 
Yılmaz, Almanya'da yaşayan Nedime Yaytokgil'in, psikolojik sorunları nedeniyle 30 yıl önce oğlu Cenk ile Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını, boşandığı eşinin ise Almanya'da yaşadığını söyledi.
 
Yeni Konya
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA