• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 Yaşındaki kızı öldürüp kazanda yaktı !
22 Kasım 2013 Cuma 14:56

19 Yaşındaki kızı öldürüp kazanda yaktı !

Konyada 19 yaşında kaybolan ve 8 yıl sonra kapıcı tarafından öldürülüp kalorifer kazanında yakıldığı ortaya çıkartılan genç kızın katil zanlısı cinayetten 20 yıl, cinsel istismardan ise 1 yıl 6 ay ha
Konya’da öldürüldükten sonra kalorifer kazanına atılıp yakılan 19 yaşındaki Türkan Karataş'ın cinayet davasının karar duruşması 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Abdurrahman B., avukatı ve maktül yakınları katıldı. Mahkeme heyeti sanık hakkında karar vereceğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında sanığın, cinayetten müebbet hapis cezası almasını talep etti. Son sözü sorulan sanık, " ben bir şey yapmadım, takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti sanık Abdurrahman B. hakkında kasten adam öldürme suçundan 20 yıl, cinsel istismar suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.
8 YIL SONRA ORTAYA ÇIKMIŞTI
Olay, 22 Ocak 2004 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi Mülkiye Sokak No 1'de bulunan Mimar Sinan Apartmanı'nda meydana gelmişti.
22 Ocak 2004'de kaybolan Türkan Karataş'ın bulunması için Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde 3 yıl önce özel bir ekip kurulmuş, yapılan araştırmalar sonucu olayla ilgili yakalanan Abdurrahman B. cinayeti itiraf etmişti. Üzerimde büyük bir yük kalktı diyerek suçunu itiraf eden zanlı,"Türkan ile apartmana geldik. Burada ona arkadaşlık teklif ettim. Teklifimi kabul etmedi. Seni babama söyleyeceğim deyince onu tutup kalorifer kazanına doğru çekmeye çalıştım. Ağzını kapatmaya çalışırken, merdivenlerden yuvarlandı. Kulağından kan gelmeye başladı. Bir süre bekledim başında, kalkmayınca öldüğünü anladım. Daha sonra kalorifer kazanında yaktım" demişti. İlk duruşmada ise sanık Türkan'ı öldürmediğini savunmuş, duruşmada ailesine kızınız yaşıyor ben bir şey yapmadım demişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA