• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 Mayısta ilk tören Anıtkabirde
19 Mayıs 2015 Salı 11:34

19 Mayıs'ta ilk tören Anıtkabir'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet ve Türk bayrakları taşıyan gençlerle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, bugün Türkiye gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Aynı zamanda bugün, zat-ı alilerinizin Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışınızı ve Türk kurtuluş savaşını başlatmanızı da anıyoruz. Ülkemiz, açtığınız yolda muasır medeniyetler seviyesine gelmek ve bu seviyenin daha da üstüne çıkmak için emin adımlarla ilerlemektedir. Bütün gençliğimiz adına Türkiye Cumhuriyetinin güçlü ve kararlı savunucuları olarak buradayız.

Bizler, kazandırdığınız cumhuriyet değerlerini gençliğimizle birlikte muhafaza ederek daima huzuru ve barışı öncelemekteyiz. Türkiyemiz bugün kendi kadim kültür ve medeniyeti, milli, manevi ve milletimizin öz güveni ile daha güçlü bir ülke haline gelmiştir. Gelecekte bu gücümüzü daha da artıracağımıza ülkemiz ve gençliğimiz adına söz veriyoruz. Huzurunuzda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Kılıç, daha sonra kızı Ece ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA