• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 eski emniyet personeline gözaltı
23 Şubat 2017 Perşembe 10:41

19 eski emniyet personeline gözaltı

Konya dahil 18 ildeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen eski 19 emniyet personeli daha gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 19'u yakalandı. Şüphelilerden 16'sı Sivas'a getirildi, 3 şüphelinin işlemleri ise yakalandıkları illerde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapılacak. Firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada daha önce gözaltına alınan şüphelilerden M.G. ve Y.K. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa, Muğla, Amasya ve Tokat'ta başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 86 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Daha önce işlemleri tamamlanan şüphelilerden 53'ü tutuklanmış, 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri ve firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA