• Konya16 °C

Yiğit Berkay Çopur

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

19 EKİM’DEN GERİYE KALAN

23 Ekim 2018 Salı 18:00

Geçtiğimiz 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, aralarında Konya, Selçuklu, Karatay ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanlarının yer aldığı bir heyet anıta çelenk bıraktıktan sonra şehrin önemli isimlerini ziyaret etmişti.

Programı bende yakından takip ettiğim için bu konuyu da ele alarak bir köşe kaleme almak istedim. Düşünün adına özel gün denilen belirli zamanlar. Anneler Günü, Babalar Günü, Şehitler Günü, Gazeteciler Günü, Muhtarlar Günü gibi liste uzar gider. Peki bunları neden anlatıyorum?

Böyle günlerde benim bildiğim ya da sizin de öyle umduğunuz; Bürokratlar, Siyasiler, sevenler kısaca önemli kişiler neyin ya da kimin günüyse ya arar ya ziyaret eder. Konya’da bu tam tersi imiş, bunu da öğrenmiş oldum.

*****

Yine aynı gün Musalla Bağları Mahallesi Muhtarı Emekli Astsubay Şenay Çobanoğlu’nu ziyarete gittim. Hem hasbihal etmek hem de gerekli olan evrakımı almak içindi. Sohbetimizin ardından evrakları kendisine ilettiğimde bilgisayardan çıktı almak için yöneldi.

Sayfayı açtı, istediğim evrak doğrultusunda bilgileri girdi ve çıktı almak için yazıcıyı çalıştırdı. Şansızlığıma yazıcı bozuldu ve çıktı alamadım. Bari buraya kadar geldim, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir röportaj yapayım dedim ve işe koyuldum.

Kısacası işimi halledip ofise geldim. Fotoğraflar için muhtarımız ziyarete geldi. Fotoğraf seçimini yaptıktan sonra ise ‘Muhtarım, buraya kadar geldiniz. Evrakların çıktısını buradan alalım’ dedikten sonra çıktıları aldık. Ancak mühür muhtarlık ofisinde kalmıştı ve kendisi bir programa gideceğini, pazartesi gününe kalabileceğini iletti.

Aradan 3 saat geçti ve Yeni Haber Gazetesi’ne tekrar geldi. Bu sefer elinde mührü ile birlikte. ‘İşin görülsün, gecikmesin’ diye ekleyerek.

Kısa bir dipnotta vermek gerekirse; Sayın Çobanoğlu bir buçuk ay önce bir ameliyat geçirdi ve sağlık sorunları vardı. Buna rağmen sırf hizmet için kendi mesleğine özel olan günde hizmet etmeye devam ediyordu.

Peki işine âşık böyle insanlarımız ne kadar vardı?

Toplumsal hayatımızın belirli standartlarda olması gerekiyor evet. Olmamasının en büyük sebebi ise, insanların kendi üzerine düşen görevleri tam anlamıyla yerine getirmiyor olması.

Muhtarımızın yaptığı, evet büyük bir jest! Ancak neden herkes Çobanoğlu gibi işini severek ya da olması gerektiği gibi yapamıyor.

Sonra eleştirdiğimiz zaman, bir yerlere şikâyet ettiğimiz zaman bizler göze batıyoruz. Yapmayın arkadaşlar. Bizler ki bu vatan ve ülke için çalışıyorsak, bu düzensizliğin ortadan kalkardı.

İşini severek yapan muhtarım Sayın Şenay Çobanoğlu, bir kez daha Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun…

YORUMLAR
Muhtarımızı şimdiden aramaya başladık bile
Mehmet
Muhtar Şenay Çobanoğlu muhtarlık seçimini kaybetmesiyle,mahalle sakinleri olarak büyük bir üzüntü içersine girmiş olduk. Seçimden sonra hep onunla karşı karşıya geldiğimizdeimuhtarım sizleri görevinizi layıkı bir şekilde yürütüyordunuz. Mahallemizin önce köy görünümünü sizlerin hizmetlerinizle aşmıştık. Hep kalbimizde olacaksınız,sizleri bizlerhiç unutmuyacağız,çünkü geride yapmış olduğunuz hizmetlerle ,güzel eser bıraktınız. Bundan sonraki yaşamınızda size başarılar dileriz.
09 Kasım 2019 Cumartesi 14:39
94.55.170.46
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA