• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
187 milyon ders kitabı dağıtılacak
09 Eylül 2012 Pazar 11:28

187 milyon ders kitabı dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrencilere toplam 187 milyon ders kitabını ücretsiz dağıtacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esener, ilköğretim ve ortaöğretim okul ve kurumlarında eğitim gören öğrencilere bu yıl da ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını bildirdi.

Kitapların dağıtımının tamamlandığını, okullara ulaştırıldığını söyleyen Esener, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü ders kitaplarının okul sıralarının üstünde hazır olacağını kaydetti.
Esener, özel okullar dışında diğer okullardaki tüm öğrencilere ders kitapları ile çalışma kitaplarının ücretsiz verileceğini söyledi. Ders kitaplarını teslim alacak 340 teslim noktası belirlediklerini ifade eden Esener, ''Şu anda bütün kitaplar basılmış ve okullara ulaşmış durumda'' diye konuştu. Esener'in verdiği bilgiye göre, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim ve ortaöğretim okul ve kurumlarında eğitim-öğretim görecek yaklaşık 16 milyon öğrenciye ücretsiz dağıtılmak üzere 518 çeşit toplam 187 milyon ders kitabı basıldı. Ücretsiz ders kitapları için yaklaşık 300 milyon TL ödenek ayrıldı. Ayrıca ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okullara uyumunu sağlamak üzere hazırlanan çalışma kitaplarıyla öğretmen kitabından da toplam 3 milyon 570 bin basıldı. Bu kitaplar da 10 Eylül Pazartesi günü öğrencilerin hizmetine sunulacak.
 
Poşetlerde Başbakan Erdoğan'ın mesajı da yer alacak

Ücretsiz ders kitaplarının konulacağı poşetlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in mesajlarının yer aldığı broşür de bulunacak.
Başbakan Erdoğan öğrencilere mesajında, Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitimin hayati önem arz ettiğini belirterek, ''Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirebilir, sizlere sunduğumuz imkanları ne kadar iyi değerlendirebilirseniz, inanın ki Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır'' dedi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA