• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
18 Mart muhteşem bir zaferdir
17 Mart 2011 Perşembe 13:56

'18 Mart muhteşem bir zaferdir'

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli:''Her yıl 18 Martta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Türk Milleti, bağımsız yaşamak ve özgür kalmak, yurt içinde ve dışında devlete hizmet etmek için canı pahasına görev yapan aziz şehitlerine büyük minnet duymakta” olduğunu söyledi.
 
Başkan Hançerli, açıklamasında, Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milletinin, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edindiğini belirtti. Başkan Hançerli, “Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Yaşam hakkını onuruyla elde eden milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır.
 
Güzel ülkemizi bizlere armağan eden önderimiz Atatürk başta olmak üzere, yaşamını vatanına adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, vatan sevgisini canından üstün bilen aziz şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükran duyuyoruz. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Atalarımızın emaneti olan bu vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız. Bugünlere gelmek için ödediğimiz bedelleri hatırlamak, üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA