• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
18 kişin öldüğü yurtta şikayetçi yok
28 Ocak 2010 Perşembe 17:30

18 kişin öldüğü yurtta şikayetçi yok

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde geçen yıl kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde geçen yıl kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanması ile ilgili ''taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama'' davasına katılan maktül yakınları ve olayda yaralananlar şikayetçi olmadıklarını söyledi.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan 7 sanıktan 3'ü katıldı. Tutuksuz yargılanan gaz firmasının yetkilisi İlhan B, Abdullah B. ve Ahmet T. ile birlikte çocukları ölen 5 baba, olayda yaralanan 6 kız çocuğu olmak üzere toplam 16 müşteki katıldı. Geçtiğimiz duruşmay katılmadığı için dinlenemeyen sanıklardan gaz şirketinin o dönemki sorumlularından İlhan B. dinlendi. Olayın çok üzücü olduğunu belirten İlhan B, "Ben patlama olmadan 13 ay önce o şirketten
ayrılmıştım. Yurdun tesisatını gaz şirketinin taşeron firması yaptı, ben de yerinde kontrolünü yaptım. Ben teknik sorumlu değildim" dedi.
Mahkeme heyeti, daha sonra pedagog eşliğinde olayda yaralanan yaşları 14 ile 15 arasında değişen 6 kız öğrenciyi dinledi. Çocukların hepside yurtta bulunma sebeplerinin İngilizce kursu olduğunu belirterek, patlama sırasında uykuda olduklarını ve gözlerini hastanede açtıklarını, şüphelilerden şikayetçi olmadıklarını söyledi. Duruşmaya katılan babalardan Hasan Yazıcı, Hasan Doğru, Hasan Toz, Ali Baki Tuyan ve İbrahim Semerci de patlama sonucu kızlarının öldüğünü ifade ederek, "Çocuklarımız yurtta
İngilizce kursuna gitmişti, olay meydana geldi. Biz şüphelilerin hiçbirinden şikayetçi değiliz" dedi.
Öte yandan, Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül hakkında yurt binasının çökmesiyle ilgili ihmalden dava açıldı. Açılan davanın bugün görülen yurt binasının çökme davasıyla birleştirilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti, iki davayı birleştirdikten sonra bazı müştekilerin talimatla ifadelerinin alınmasına ve dinlenmeyen sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Olay, 1 Ağustos 2008 tarihinde Konya'nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde meydana gelmiş, kız öğrencilerin kaldığı yurt binası sıkışan gazın patlaması nedeniyle çökmüştü. Olayda 18 kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı.
YORUMLAR
sakat
sakat
Ya siz sakat mısınız? Yattığınız yerden poponuzu büyütüyorsunuz. İş yapan, vatanı için çalışan insanlarada hakaret ediyorsunuz.
78.160.71.34
doğru söyleyip suç mu işlesin
kml 42
öyle bir ülke düşün ki dininin temel kaynağını, hayatının rehber kitabını, dünya-ahiretin ve insanlığın, toplumun huzur ve mutluluğu sağlayacak, sağlıklı nesiller ahlaklı faziletli toplumlar tesis edecek kutsal bir vahiy metnini okumak, öğrenmek suç olsun ama seninle sadece dünyevî gayelere bağlı bir kaç nedenden ileri geçmeyen ve seninle hiçbir organik bağı bulunmayan bir milletin dilini öğrenmek teşvik edilsin, suç sayılmasın. var mı böyle bi şey yahu, kuran öğrenmek için binadaydık dese suç olacak, ingilizce için oradaydık dese suç olmayacak, sen adamın mukaddesatını talim etmesni suç sayıyorsun, tamamen baskı ve siyasi nedenlerle, üstelik bir de gözünün içine baka baka ceza almasına neden olacak ifade istiyorsun? enayi mi canım bu insanlar. evvela vicdanlarında hepsi biliyor ki yaptıkları iş suç teşkil eden bir iş değil, onu suç sayan sensin, vicdanen rahat ve doğruyu yaptıklarına göre, gerçek ve asıl hesabın ahirette görüleceğine göre yaptıkları elbette suç değil, hatta övülecek takdir edilecek bir davranıştı. üstelik ahlaktan, yalan söylememekten bahsediyorsun; ahlakı bu insanlığa öğreten dinimiz değil mi? ondan uzaklaşan insanlığın hayvanlardan daha aşağı bir seviyede ahlaksızlıklara maruz kaldığını hep izlemiormuyuz TV lerden? niye hala yasaklıyoruz öyleyse, hiç kusura bakmayın ama, birkaç densizin verdiği kararla bu ülkenin, insanlığın geleceği karartılamaz. Allahın katında övülen bir şeyi kimse suç sayamaz.
94.123.196.13
çocuklara yalan söylettiler
ah ülkem
Müslüman yalan söylemediği gibi çocuğuna da yalan söylemesini, hem de mahkemede yalan ifade vermesini istemeyez. Yazıklar olsun. Çocuklar 'ingilizce eğitim için bu binadaydık' demiş, herkes biliyorki bu çocuklar cematin yatılı öğrenci yurdunda dini eğitim alıyordu. Delikanlıca söylesenize, çocuklara yalan söyleteceğinize, yazıklar olsun. Sevgisi Konya, bunlara 'abi bizim Müslüman kardeşlerimiz' diye tepkisiz kalırsan, daha büyük belalarla karşılaşınca hiç şaşırma olur mu? Malesef durum bu...
95.70.135.155
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA