• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
18 kişi öldü 1 kişi şikayetçi oldu!
29 Nisan 2010 Perşembe 15:58

18 kişi öldü 1 kişi şikayetçi oldu!

Kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanmasıyla ilgili "taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama'' davasına devam edildi

Konya'nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde geçen yıl kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanmasıyla ilgili "taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama'' davasına devam edildi. Davanın 3. duruşmasında kızı ölen bir baba şikayetçi oldu.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan ve Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül hakkında da yurt binasının çökmesiyle ilgili ihmal ile taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama davasının birleşmesinin ardından yargılama bugün devam etti. Üçüncü duruşmaya tutuksuz sanıklar İ.B. ve A.T. ile birlikte 4'ü müşteki 14 avukat katıldı. 9 tutuksuz sanık ise davaya katılmadı. Talimatla alınan ifadeler mahkemede okundu. İfade veren olaydan yaralı kurtulan çocuklar İngilizce kursu gördüklerini ve şikayetçi olmadıklarını söyledi. Çöken yurtta ölen Huriye ve yaralanan kardeşi Esra Nur Durmuş'un babası Abdullah Durmuş, mahkemeye dilekçe vererek sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşma, ifadesi alınamayan sanıkların talimatla ifadesi alınmasına ve eksikliklerin giderilmesi için 4 ay sonraya ertelendi.

ÇOĞU ÖĞRENCİ 18 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Olay, 1 Ağustos 2008 tarihinde Konya'nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde meydana gelmiş, kız öğrencilerin kaldığı yurt binası sıkışan gazın patlaması nedeniyle çökmüştü. Olayda 18 kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili 11 kişi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten dava açılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA