• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
170 akademisyen Konyada buluştu
27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:05

170 akademisyen Konya'da buluştu

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu tarafından 1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu düzenlendi.
Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu tarafından ‘1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’ düzenlendi. Alaeddin Keykubat Kampusü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki sempozyumda ‘Küresel Gelişmeler Işığında Mesleki ve Teknik Eğitimde Fırsatlar ve Gelecek’ konusu ele alındı. 3 gün sürecek sempozyumda yurtiçi ve yurtdışından bin 170 akademisyen bildirilerini sunacak. Sempozyumda Meslek Yüksekokulları’nın sorunları da tartışılacak, çözüm önerileri geliştirilecek.
 
Sempozyuma katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, meslek yüksekokullarında yeni düzenlemelere gideceklerini söyledi. Meslek yüksekokulları alanında birçok çalışma yaptıklarını belirten Prof. Dr. Günay, “Bunun için yasal mevzuat değişikliğine gidiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla faaliyete geçireceğimiz birçok projemiz var. 2 yıllık bölümlerin yarısının okulda yarısının da işyerlerinde ve atölyelerde olması için çalışma başlattık. Bu okullarımızda görevli öğretim elemanlarının bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü 2010 yılından sonra piyasa ve işyerlerinde uygulamalı alanda eğitim imkanı bulamayan yüksekokullarına öğrenci alınmayacak. Öngördüğümüz düzenlemelerin bir başka boyutu ise işyerindeki kazalara karşı öğrencileri üniversiteler koruyacak. Bu işyerlerinde meydana gelen kazalardan doğan masrafları üniversite kendisi karşılayacak” dedi.
 
Yeni düzenlemelerle her üniversitede meslek yüksekokullarından sorumlu bir danışma komitesi oluşturacaklarını belirten Prof. Dr. Günay, “Her üniversitede bir danışma komitesinin yanı sıra sorunların çözümü için ayrı bir birim de düşünüyoruz. Bu danışma komitesi  meslek yüksekokulları ile dış dünyanın ilişkisini düzenleyecek. Bu alanda yöneticilerin vakit kaybetmeden projeler üretmesini istiyoruz. TBMM tatile girmeden bütün bu düzenlemeleri Meclis’ten geçirmek için çalışıyoruz. En geç Ekim ayında düzenlemeye başlayacağız. Uygulama eksikliğini bu tür düzenlemelerle azaltmayı amaçlıyoruz. AB bağlamında tam donanıma sahip mezunlar olmasını arzuluyoruz. Türkiye’deki meslek yüksekokullarında 521 bin öğrencimiz var. Her yıl ön lisansla birlikte 275 öğrenci bu okullara kayıt yaptırmaktadır. 580 meslek yüksekokulumuz bulunuyor. Okullarımızdaki bu uygulama eksikliğini büyük firmaların da desteğiyle çözeceğiz. Nitelikli işgücü bulmakta zorlanan bu firmalarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu firmaların daha duyarlı olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
 
3 gün sürecek sempozyuma Almanya, İngiltere, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Azerbaycan ile yurtiçinden  ODTÜ, Hacettepe, Gazi, Ankara, Bilkent, Haliç, Okan, Beykent, Yeditepe, Fatih, İstanbul, Marmara, Ege, Dokuz Eylül, Kocaeli, Erciyes, Çukurova ve Atatürk Üniversitelerinden toplam bin 170 akademisyen katılıyor. Akademisyenler, 580 bildiri sunacak. Sempozyumun son gününde akademisyenler Mevlana Müzesi’ni ziyaret edecek. Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezecek olan akademisyenler, Mevlana Kültür Merkezi’nde sema gösterisi izleyecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA