• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
17 milyon öğrenci için karne günü
24 Ocak 2014 Cuma 09:18

17 milyon öğrenci için karne günü

2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi tamamlanıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen bugün yarıyıl tatiline girecek.

2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı bugün sona eriyor. Öğrenciler ve öğretmenlerin heyecanla bekledikleri yarıyıl tatili, 9 Şubat'a kadar devam edecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 10 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 13 Haziran Cuma günü son zilin çalmasıyla tamamlanacak.

VELİLERE UYARI

Bugün karne alacak öğrencilerin ailelerine uzmanlardan da uyarılar geldi. Öğrencilerin düşük karne notlarında, velilerin davranışlarının büyük payı olduğunu söyleyen uzmanlar, aşağılayıcı tavır ve davranışların, çocuk üzerinde olumsuz etkiye neden olacağını belirtiyor. Düşük karne notu alan öğrencilerin velilerinin çocuklarına yaklaşımı onların derslerden tamamen soğumalarına bile neden olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocuğun öz değer algısının, başarıya verdiği anlamın velilerin çocuklarına yaklaşım modeliyle şekillendiğini, çocuğun karne notu düşükse bu sonuçtaki sorumluluğun velilerce kabul edilmesi gerektiğini kaydediyor. Uzmanlar ayrıca, her türlü sonuç karşısında velilerce çocuklara 'koşulsuz sevginin' gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

PARA ALMAK YOK

Milli Eğitim Bakanlığı da, okullara yazı göndererek, karne günü velilerden karne parası adı altında ücret alınmaması konusunda uyardı. 2005 yılından itibaren öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini merkezden gönderen bakanlık, buna rağmen bazı okul yöneticilerinin karne parası adı altında ücret talep ettiği iddiaları üzerine 81 ile yazı gönderdi.

LİSELERDE E-KARNE DÖNEMİ

MEB, bu yıl ilk kez lise öğrencileri için de e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin 'e-Karne' bölümünden görebilecek. Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden ders puanlarını ve öğrenciye ait diğer bilgileri karne formatında öğrenecek. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, e-Karne'nin onaylı bir örneğin isteyen öğrencilere verilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA