• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
160 engelli bir günlük askerlik yaptı.
10 Mayıs 2013 Cuma 14:49

160 engelli bir günlük askerlik yaptı.

Engelliler Haftası dolayısıyla birçok şehirde yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında engelli vatandaşlar bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında, 160 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.
Etkinlik kapsamında erken saatlerde Orgenerel Ahmet Canip İskilipligil Kışlası'na gelen bedensel ve zihinsel engellilere kayıtlarının yapılmasının ardından üniformaları giydirildi. Yanaşık düzen eğitiminin ardından yemin töreni düzenlendi.
Kışladaki tören, MEBS Eğitim Alay Sancağı'nın yerini almasıyla başladı. MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Taner Düvenci'nin, engellilerden oluşan gönüllü birliği selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra engelli askerler yemin etti.
Engelli askerler adına konuşan er Ali Ahi, hayatlarının en önemli anlarından birini yaşadıklarını belirterek, hayatlarının sonuna kadar sadık kalacakları kutsal andı içmenin gurur ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi.
Askerliğimi çakı gibi yaptım' diyeceğim
Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında da, "Engelliler Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen törene katılan 33 engelli, bir günlüğüne askerlik yapmanın sevincini yaşadı.
Gölcük'teki askeri tesislere aileleriyle gelen 33 zihinsel ve bedensel engellinin, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.
Engelli gençlerden Serkan Çaylak, kız istemeye giderken, "askerliğimi 'çakı gibi' yaptım" diyeceğini belirterek, yemin töreni sırasında heyecandan titrediğini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA