• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
16 yaşındaki genç hayata sımsıkı sarıldı
15 Ağustos 2013 Perşembe 11:42

16 yaşındaki genç hayata sımsıkı sarıldı

Konyada, 1,5 yaşındayken et çekme makinesine elini kaptıran lise öğrencisi 16 yaşındaki İbrahim Ethem Melekoğlu, hayata tutundu.

 Konya’da, 1,5 yaşındayken et çekme makinesine elini kaptıran lise öğrencisi 16 yaşındaki İbrahim Ethem Melekoğlu, hayata tutundu. Okul dışındaki boş zamanlarında kaloriferci olan babasına işlerinde yardım eden İbrahim Ethem, tek tutkusunun motosiklet sürmek olduğunu söyledi.
Konya’nın merkez Meram ilçesinde oturan İbrahim Ethem Melekoğlu (16), 1,5 yaşındayken sağ elini et çekme makinesine kaptırdı. Geçirdiği ameliyat sonrası eli kesilmek zorunda kalan Melekoğlu, yaşadığı zorluklara rağmen hayata sarıldı. Sağ elini kaybetmesine rağmen hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden İbrahim Ethem Melekoğlu, boş zamanlarında kaloriferci olan babasına işlerinde yardımcı oluyor. Kalorifer borularına baftayla yiv açan Melekoğlu, kullandığı bir takım makinelerle de yiv açtığı boruları monte ediyor. Bir buçuk yaşındayken annesinin kullandığı et çekme makinesine elini kaptırdığını ifade eden İbrahim Ethem Melekoğlu, “Annem et çekme makinesiyle et çektikten sonra fişini çekmeye giderken ben de elimi makinenin içine attım. Bundan dolayı elim kesilmiş. Daha sonra beni hastaneye kaldırmışlar. Doktorlar kurtulmaz diyerek kolumu kurtaracak şekilde elimi kesmişler” dedi.

“AMCAMIN BENİ MOTORLA GEZDİRMESİYLE MOTOR SEVDASINI KAPTIM”
En büyük tutkusunun motosiklet sürmek olduğunu dile getiren İbrahim Ethem Melekoğlu, “Ben 14 yaşındayken amcamın mavi bir motoru vardı. Biz ona çok binerdik, amcam da beni çok gezdirirdi. Oradan ben motor sevdası kaptım. Bir sene boyunca da amcamın motoruna bindik. Amcam bana ara ara sürdürürdü. Bundan dolayı amcam bana bir elektrikli bisiklet aldı. Ben de bir seneden beri sürüyorum” şeklinde konuştu. Eline protez takılması için doktorlarla konuştuğunu anlatan Melekoğlu, “Doktorlar 18 yaşında protez takılabileceğini söyledi. Gelişim süreci bitmesi gerekiyormuş. Bu sayede elim büyümeyecekmiş. Bundan dolayı protez taktıracağız. El takılması için 2 sene önce Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi’ne başvurduk. Şimdi 149. sıradayız. Hala bekliyoruz” diye konuştu.

“ENGELLERİ KALDIRDIM, MOTORUMU KULLANIYORUM”
Arkadaşlarının bu şekilde elektrikli bisiklet kullandığını görünce şaşırdıklarını kaydeden İbrahim Ethem Melekoğlu, “Arkadaşlarım nasıl kullanıyorsun, çok güzel kullanıyorsun falan diyorlar. Onlarla hep beraber geziyoruz. Kullanmamı biraz engel buluyorlar. Ben bu engeli ortadan kaldırmak istiyorum. Mesela okul hayatımda, arkadaş çevremde bana sen nasıl elektrikli bisiklete biniyorsun, biz binemiyoruz diyorlar. Elektrikli bisikletle anayollara falan çıkamıyorlar. Biz arkadaşlarla anayollara da çıkıyoruz. Orada elektrikli bisikletimizi sürüyoruz. Öbür arkadaşlarım da, sen tek ellisin nasıl bu motoru kullanıyorsun diyorlar. Ben de Allah’a şükür o engelleri kaldırdım, motorumu kullanıyorum” dedi.
İbrahim Ethem’i ilk etapta ameliyat ettirdiklerini belirten baba Harun Melekoğlu, “Ameliyattan sonra 2-3 yıl boyunca Ethem için başvuruda bulunmadık. Ardından burada protez yapan bir yerle görüştük. Yalnız yaşının tutması gerektiği ifade edildi. Bir de bu organ nakli için ben Ankara’ya gittim. Sene 2004’dü. O zaman böyle bir şeyin olmadığını ve olmayacağını söylediler. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi’nde organ naklinin yapıldığını öğrendik. Buradan Akdeniz Üniversitesi’ne başvuruda bulunarak randevu aldık. Bize o zamanlar söyledikleri rakam 150 civarındaydı. Şu anda bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“TUTKUSUNU BİR TÜRLÜ BIRAKMADI, HERHALDE BIRAKAMAZ DA”
Oğlunun doğduğundan beri eziyetli olduğunu ve sürekli ağladığını ifade eden baba Melekoğlu, “İbrahim Ethem biraz hiperaktif, girişken ve hayatın tutunulması gereken bir şey olduğunu bilen birisidir. Kendisi eli böyle olmasına rağmen ufakken de bisiklet sürerdi. Hatta birkaç tane de kazası oldu. Evin oradaki dik rampadan da düştü, yüzü parçalandı. Bu onun kendi içerisinden gelen bir şey, bizim yaptığımız bir şey değil. Bir türlü bırakmadı, herhalde bırakmaz da” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA