• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
16 çocuklu babaya devlet şefkati
13 Aralık 2011 Salı 11:42

16 çocuklu babaya devlet şefkati

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından kanser hastası kızının düzenli tedavisi için Konya'ya gelen 16 çocuklu Mehmet Tanlak, zorunlu olarak kentte bıraktığı ailesine kavuştu.
Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından kanser hastası kızının düzenli tedavisi için Konya'ya gelen 16 çocuklu Mehmet Tanlak, zorunlu olarak kentte bıraktığı ailesine kavuştu. Aile, eşyalı bir eve yerleştirildi.

Mehmet Tanlak (51), yaşanan ilk depremden sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun desteğiyle tedavisi devam eden lösemi hastası kızı Gülcan (16) ve ablasına verdiği ilikle yaşama tutunmasını sağlayan Netice'yi (13) de yanına alarak Konya'ya geldi.
İlkokul 5. sınıftayken yatalak annesine bakması için kendisinden 15 yaş büyük biriyle evlendirilen Tanlak, eşini doğum sırasından bebeğini de 3 ay sonra kaybedince ikinci evliliğini yapmış, bu evliliklerden 16 çocuğu olmuştu.
 
Mehmet Tanlak, Konya'ya gelse de aklı hep Van'da kaldı.
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun ile Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Müdürü Osman Haklı, devletin imkanlarını seferber ederek ailenin Van'da çadırda yaşayan eşi Gülsüm, çocukları Gülben (12), Yeter (10), Saniye (7), Muhammet (5) ve Sercan'ı (1,5) Konya'ya getirdi.
Tanlak ailesi, eşyaları olan kaloriferli bir eve yerleştirildi.
 
Hediye edilen ayakkabıyı hiç ayağından çıkarmıyormuş
 
Baba Mehmet Tanlak, yaptığı açıklamada, deprem sonrası parçalanan ailesinin devletin desteğiyle bir araya geldiğini söyledi.
 
İki oğlunun üniversite okuduğunu, 6 çocuğunun evli olduğunu, eşi ve 7 çocuğuyla da Konya'da kendilerine verilen evde yaşamaya başladıklarını belirten Tanlak, ''16 yaşındaki oğlum Alpay, Van'da kaldı. İki büyükbaş hayvanı sattıktan sonra o da yanımıza gelecek. Sıcak bir yuvaya kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Çocuklarım beni ben de çocuklarımı çok özlemiştim'' dedi.
 
Bölgede devletin desteği olmasa herkesin neredeyse donarak öleceğine dikkati çeken Tanlak, ''Devlet sadece bize değil, herkese yardım elini uzattı. Herkesi ayrım yapmadan eşit bir şekilde kucakladı. Neredeyse herkesin üzerindeki kıyafetlerden başka bir şeyi kalmamıştı. Ama şimdi tüm Türkiye, evlerinin kapısını açıyor, devlet barınak olanağı sunuyor. Biz depremzedeler, darda bırakılmayarak sahip çıkıldı. Hepimiz bir toprağın insanıyız, oyuna gelmememiz lazım'' diye konuştu.
 
Tanlak, televizyon izlemeyi özleyen çocuklarının hemen ekran karşısına geçtiklerini, 1,5 yaşındaki oğlu Sercan'ın kendisine hediye edilen ayakkabıyı geceleri bile çıkartmadığını kaydetti.
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, Türkiye Kızılay Derneği Konya Şubesi ile yaptıkları koordineli çalışma sonrası Konya Valiliğinin destekleriyle bütün depremzede ailelerin yardımına koşmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Tosun, Tanlak ailesinin de sağlık hizmetinden, gıda ve giyimine kadar her şeyleriyle ilgilendiklerini bildirdi. ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA