• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15. yılında 1 milyonuncu seyircisine ulaşmak üzere
22 Şubat 2013 Cuma 11:16

15. yılında 1 milyonuncu seyircisine ulaşmak üzere

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru, son birkaç yıldır Türkiye genelinde seyirci yüzdesi olarak ilk üçte yer alan Konya Devlet Tiyatrosu'nun, 15. yılında 1 milyonuncu...
 Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru, son birkaç yıldır Türkiye genelinde seyirci yüzdesi olarak ilk üçte yer alan Konya Devlet Tiyatrosu'nun, 15. yılında 1 milyonuncu seyircisine ulaşmak üzere olduğunu ifade etti.
Bu senenin Konya Devlet Tiyatrosu’nun 15. yılı olduğunu hatırlatan KDT Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru, bu yıl çok yoğun bir sezon içerisinde olduklarını ve Konya Devlet Tiyatrosu’nu Türkiye çapında güzel bir şekilde temsil ettiklerini kaydetti. Doğru, “Bu sene prömiyerini yaptığımız ‘Ya devlet başa ya kuzgun leşe’ oyunumuz neredeyse 70 oyuna ulaştı ve turneleri devam ediyor. ‘Biz size hayranız’ oyunu da aynı şekilde. Üçüncü sezonuna giren yurt içi ve dışından çok fazla talep olan ‘Suskunlar Kapısı’ adlı oyunumuz 121’inci oyununa ulaştı. Bu da bizi çok onurlandırıyor. ‘Shirley Valentine’ oyunu ile yeni bir prömiyere hazırlanıyoruz. 15’inci yılında Konya Devlet Tiyatrosu bir yandan da 1 milyonuncu seyircisine ulaşmak üzere. Bu da sanırım Mart sonu, Nisan başı gibi 'Bin Nefes Bir Ses Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'ne denk geleceğini düşünüyoruz. O talihli seyircimiz artık kim olacaksa. 1 milyonuncu seyircimizle güzel bir anımız, armağanımız olsun istiyoruz” dedi.
"KONYA, İKİNCİ TİYATRO SALONUNU KALDIRACAK POTANSİYELDE"
Konya’nın çok hızlı gelişen bir şehir olduğunu aktaran Doğru, “Türkiye’nin diğer şehirlerinde hatta yurt dışında bile Konya kadar hızlı gelişen bir şehir bilmiyorum. Çok hızlı gelişti, çok çabuk büyüdü. Biz de tiyatromuz da Konya’mızla, seyircimizle birlikte büyüdük. Son birkaç yıldır tiyatromuz Türkiye çapında seyirci yüzdesi olarak ilk üçe, genelde bir ve ikinci sıralara oturan bir hale geldi. O yüzden Konya’nın potansiyeli oldukça çoğaldı. Artık oldukça geniş bir kitleye hitap edebiliyoruz” diye konuştu.
Birkaç yıldır ikinci bir salon gibi bir takım isteklerinin de olduğuna dikkat çeken Doğru, “İkinci bir salon hem potansiyel adına, hem bizim çalışmalarımızı daha sağlıklı yürütebilmemiz adına gerekli. Mesela provaya giriyoruz, Akşam oyun var, bir oyunun dekoru sökülüyor öteki takılıyor. Teknik anlamda çok zorlandığımız şeyler var. İkinci bir salon diyoruz ama biz bir de sayı olarak azız. Topu topu 17 sanatçıyız. Bu kadar işi bu kadar az insanla yapıyoruz. O kadar teknik ekibimiz var. O yüzden de salona ihtiyacımız var. Konya halkının yer bulamıyoruz diye talepleri var. Bazen bizi şikayet ediyorlar. Keşke ikinci salonumuz olsa, Konya bunu kaldırır” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA