• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuzun yanında bizim yaşadıklarımız nokta bile değil
25 Mart 2017 Cumartesi 18:13

"15 Temmuz'un yanında bizim yaşadıklarımız nokta bile değil"

İş adamı Nusret Argun, yerel mahkemenin verdiği hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasını, "15 Temmuz'un yanında bizim yaşadıklarımız nokta bile değil." şeklinde değerlendirdi.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince asılsız delillerle şirketine operasyon düzenlendiği iddia edilen iş adamı Nusret Argun, yerel mahkemenin verdiği hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasını, "15 Temmuz'un yanında bizim yaşadıklarımız nokta bile değil." şeklinde değerlendirdi.

Argun, kendisine ve 233 kişiye yönelik 2008'de gerçekleştirilen operasyon sonrası Adana'daki kapatılan özel yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında 177 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildiğini hatırlattı.

Başvuruları üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesinin tüm sanıklar hakkındaki hükmü kaldırdığını aktaran Nusret Argun, Türkiye'ye örnek olacak davadan beraat edeceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

Yargıtayın o günkü yargılamadaki eksiklikleri, yanlışlıkları ve nasıl bir kumpas kurulduğunu gerekçeleriyle ortaya koyduğunu ifade eden Argun, FETÖ'nun isteklerini yerine getirmemesiyle başlayan sürecin buralara kadar geldiğini dile getirdi.

Şahsında Konyalıların "terbiye edilmeye" çalışıldığını, insanların bu şekilde gözlerinin korkutulduğunu anlatan iş adamı, "Herkese korku salıp böyle haraç topladılar. 2004'ten bu yana örgütle mücadele ediyorum. Yıllar önce örgütün PKK'dan daha tehlikeli olduğunu, bağlantılarının uluslararası olduğunu hep ifade ettim. Gelinen noktada ifadelerimizin gerçekliği ortaya çıktı." diye konuştu.

- "Dilekçe verdiğimde başıma gelmeyen kalmadı"

Nusret Argun, cezaevinden çıkar çıkmaz FETÖ ile mücadele başlattığını belirterek, şunları kaydetti:

"2004'ün Mayıs ayında KOM Daire Başkanlığına 'FETÖ' diye dilekçe verdiğimde başıma gelmeyen kalmadı. 'Nerede onların silahı, bombası? Böyle örgüt mü olur?' denilerek tehdit edildim. Söylediklerimizin hepsi belgeleriyle, bilgileriyle soruşturma dosyalarına girdi. 15 Temmuz'a kadar kendimi ifade edemedim. 'Acaba mı?' diyorlardı. Hayırseverleri rahatsız ettiğim ve kafamda örgüt kurguladığım söyleniyordu. Keşke yaşanmasaydı ama dünya 15 Temmuz ile bu örgütün gerçek yüzünü gördü. Yargıtay öyle gerekçelerle bozdu ki davayı, ortada bırakmadı, perişan etti. 'Böyle bir dava olmaz' dedi. Devletin içine çöreklenen FETÖ/PDY, devletin imkanlarını kullanarak sahte bilgi ve belgelerle insanları yanlış yönlendirerek operasyonu gerçekleştirmiştir. Mücadelede Cumhurbaşkanı millete önder, rehber oldu. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Cumhurbaşkanının basiretli duruşu, azmi olmasaydı ülkemiz de işgal edilecekti. 15 Temmuz'un yanında bizim yaşadıklarımız nokta bile değil."

- "Örgüt, ülkenin damarlarına kadar kök salmış"

FETÖ'yü, "Türkiye'yi işgal etmek için kurgulanan planlı bir işgal ordusu" diye nitelendiren Argun, örgütün sadece kendisine değil, Türkiye'ye kumpas kurduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

15 Temmuz'la örgütün gerçek yüzünün gün yüzüne çıktığına işaret eden Nusret Argun, FETÖ'nün ortaya çıkmasıyla PKK'ya indirilen ağır darbenin de gözden kaçmaması gerektiğine değindi.

Argun, ülkenin damarlarına kadar kök salan örgütün temizlenmesi için üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu da söyledi.

Kaynak: AA

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA