• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Lira gündelik için çadırda yaşam mücadelesi
24 Nisan 2011 Pazar 12:58

15 Lira gündelik için çadırda yaşam mücadelesi

Güneydoğu'dan Konya'nın Seydişehir ilçesine tarlalarda günlüğü 15 liraya çalışmak için gelen işçi aileleri, susuz ve elektriksiz çadırlarda yaşam savaşı veriyor.
Güneydoğu'dan Konya'nın Seydişehir ilçesine tarlalarda günlüğü 15 liraya çalışmak için gelen işçi aileleri, susuz ve elektriksiz çadırlarda yaşam savaşı veriyor.

Seydişehir'e bağlı Aşağıkaraviran köyüne tarlalarda çapa yapmak için gelen bin 500 kişi, kendi kurdukları çadırlarda susuz, elektriksiz ve tuvaletsiz yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. 15 lira gündelikle bütün gün tarlalarda çapa sallayan işçiler, çapa işi bittikten sonra memleketlerine geri dönüyor. Yaşadıkları yerde en büyük sorunun su olduğunu belirten işçilerden Sibel Ok, "Biz üç yıldır bu dönemlerde buraya geliyoruz. Burada en büyük sıkıntımız su. Çeşmemiz hazır olduğu halde su verilmiyor. Bir buçuk aydır banyo yapamıyoruz. Yiyecek ihtiyacımızı ise kurulan pazardan geriye kalan çürük sebze ve meyvelerle gidermeye çalışıyoruz. Yetkililerden en acil isteğimiz suyumuzun gelmesi ve mümkünse buraya bir tuvalet yapılması" dedi.

"KIZLARIM ÇADIRDA DOĞDU AMA ÇADIRDA ÖLMESİN"
Eşi Ferdi, çocukları 8 yaşındaki Funda, 7 yaşındaki Nergis ve 3 yaşındaki Reyhan ile çadırda yaşam savaşı veren Sibel Ok, en büyük isteğinin çocuklarının kendisi gibi ömürlerini çadırlarda geçirmemesi olduğunu ifade ederek, "Eşim bir kaza sonrası ayağının yedi yerden kırılması sonucu çalışamıyor. Biz geldiğimiz Nurdağı'nda da çadırda yaşıyorduk. Çocuklarımız rezil halde. Burada su yok, elektrik yok. Yiyeceklerimizi de pazardan artan çürük sebzelerden buluyoruz. Üç yaşındaki oğlum Reyhan böbrek hastası ve ameliyatla böbreğindeki taşın alınması gerekiyor ama maddi imkanımız ve sosyal güvencemiz yok, yaptıramıyoruz. Doktorlar aynı zamanda diyalize girmesi gerektiğini söylüyorlar. Allah rızası için bize sahip çıkın. Bu çocuklar çadırda doğdu çadırda ölmesinler. Okusunlar ve kendilerini kurtarsınlar" şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA