• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1400 üyenin parası Afrikaya
01 Ağustos 2011 Pazartesi 21:19

1400 üyenin parası Afrika'ya

Konya'nın Akşehir İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, Ramazan ayında üyelerine vereceği iftar yemeği parasını Afrika'daki muhtaç durumda olan ülkelere gönderme kararı aldı.
Konya'nın Akşehir İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, Ramazan ayında üyelerine vereceği iftar yemeği parasını Afrika'daki muhtaç durumda olan ülkelere gönderme kararı aldı.
 
Konu ile ilgili olarak Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdal Çiftçi, yaptıkları Haziran ayı meclis toplantısında üyelerden böyle bir teklif geldiğini ve bunun oy birliği ile kabul edildiğini belirti. Çiftçi, “Hükümetimizin ve Diyanetimizin yardım ettiği, açlıkla ve ölümle pençeleşen Afrika'daki ülkelere üyelerimize vereceğimiz iftar yemeği tutarını bağışlama kararı aldık. 1400 tane üyemize vereceğimiz iftar yemeği bedelini Afrika'daki kardeşlerimize gıda veya nakit yardımı olarak bağışlamayı düşünüyoruz. Bu yardımın Akşehir'in ticari hayatına da bereket ve hayır getirmesini temenni ediyoruz. İnşallah bu yolda yapacağımız çalışmayla güzel bir meblağ ortaya çıkacak. 1400 üyemize bir defada vereceğimiz iftarın orada 3-5 bin tane insanın açlığına bir nebze de olsa deva olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
Erdal Çiftçi, Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen gıda ve giyim yardımı kapsamında da bu yıl çek halinde yardımlar yapacaklarını belirterek, yardıma muhtaç ve ihtiyacı olanlara verilecek bu çekler sayesinde kim neye ihtiyaç duyarsa onu alabileceğini belirtti. Gıda isteyenin gıda, giyim eşyası almak isteyenin giyim eşyası alabileceği bu çekler sayesinde de Akşehir esnafının ticaret hayatının Ramazan da da canlanması amaçlanıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA