• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
14 polise böcek sorgusu
14 Şubat 2014 Cuma 08:55

14 polise böcek sorgusu

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmada şüpheli ve tanık sayısı 14'e çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın evindeki çalışma ofisinde ve Başbakanlık merkez binasında bulunan 'böcek' adı verilen dinleme cihazları ile ilgili soruşturmada dün 10 kişinin ifadesine başvuruldu. Soruşturmayı yürüten TMK 10. madde ile görevli özel yetkili savcılar Sadık Bayındır, Durak Çetin ve Hüseyin Şahin tarafından ifadesi alınan kişilerin Başbakanlık eski koruma müdürlüğünde görev yapan koruma amir ve polisler olduğu öğrenildi. İfade vermeye gelen isimlerden bir tanesinin de Emniyet Genel Müdürlüğü eski şube başkanlarından biri olduğu belirtildi.

14 KİŞİ OLDU

Önceki gün 4 kişinin ifade verdiği soruşturma kapsamında dün de 10 kişi ifade verdi. Ankara Adliyesi'ne davet edilenlerden bazılarının 'tanık', bazılarının ise 'şüpheli' sıfatıyla ifadelerinin alındığı öğrenildi. Böylece 'casusluk' kapsamında yürütülen ve TMK 10. madde ile yetkili savcıların soruşturduğu olayda şu ana kadar 14 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınanların talimatlarının geçtiğimiz hafta gönderildiği öğrenildi.

RAPOR İNCELENİYOR

'Böcek'lerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu 3 klasörlük kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. Raporun bir örneği de soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. 3 klasörden oluşan dosya, 'casusluk' suçu kapsamına alınarak memur suçlarından TMK savcılığına tevdi edilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA