• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
14 milyon trafik cezası makbuzu yolda
05 Kasım 2010 Cuma 10:42

14 milyon trafik cezası makbuzu yolda

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Maliye Bakanlığı'na gönderdiği trafik cezalarına çuval krizi damgasını vurdu.Birçok araç sahibinin karşısına 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait borcu çıkarıldı.
Vergi dairelerine son iki yılda yaklaşık 14 milyon ceza makbuzu gönderilirken, işlemlerin el yordamıyla yapılması vatandaşı mağdur ediyor.

Bir ay önce vergi dairesinden 'borcu yoktur' yazısı alan taşıt sahipleri bile notere gidince eski yıllardan kalma borçla karşılaştı.

Geçen yıl vergi dairesinden 'borcu yoktur' yazısı alan H.S. isimli vatandaş, geçen hafta notere gidince 2005 yılına ait borcu olduğu gerekçesiyle işlemini yapamadı.

Yeni araç alan birçok kişi de taşıtın eski sahibinin borcunu ödemek zorunda kalabiliyor. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren elektronik sistem devreye giriyor.

Bu tarihten sonra tüm trafik cezaları on-line olarak Emniyet'ten Maliye'ye bildirilecek. Vergi dairesinde bekleyen makbuzlar sisteme henüz girilmediği için araç sahiplerinin yeni borçlarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Depolarda bekleyen 10 milyonun üzerindeki ceza faturasının sisteme işlenmesi halinde Maliye'nin kasasına 500 milyon liranın üzerinde bir kaynak girmiş olacak.

Trafik cezalarının elektronik ortama aktarılması için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini aktaran Maliye kaynakları, "Emniyet güçleri tarafından kesilen trafik cezaları çuvallarla ilgili vergi dairesine gönderildiği için sisteme girilmesi üç dört yıl gibi bir zaman alıyor.

Aradan geçen sürede vatandaş borcu olmadığına dair işlem yapmasına rağmen üç dört yıl sonra borcu gecikme faizi ile birlikte karşısına çıkabiliyor.

Yılbaşından itibaren elektronik sistem devreye giriyor. Ancak vergi dairesinde çuvallarla bekleyen borçların sisteme giriş yapılması halinde birçok kişi sürprizle karşılaşabilir." uyarısında bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA