• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
14 kişilik Çin heyeti Konyaya geldi
18 Haziran 2013 Salı 15:39

14 kişilik Çin heyeti Konya'ya geldi

Çin ile Türkiye arasındaki dostluğu geliştirmek amacıyla Çinli bürokrat ve gazetecilerden oluşan 14 kişilik heyet, Konya'ya geldi.
Çin ile Türkiye arasındaki dostluğu geliştirmek amacıyla Çinli bürokrat ve gazetecilerden oluşan 14 kişilik heyet, Konya'ya geldi.
 
Meram Belediye Başkan Vekili Ercan Okur,  2013 yılının Çin'de Türk Kültür Yılı olarak kutlandığını söyledi.
 
Çin'de ilk etkinliği Meram Belediyesi'nin gerçekleştirdiğini dile getiren Okur, "Kardeş şehir görüşmeleri kapsamında Guangzhou'nun Yuexiu Belediyesi'nin daveti üzerine oradaki festivale katıldık. Mehteran konseri ve sema gösterisi festivalde en fazla beğeni toplayan etkinlik oldu. Çin'den gelen heyeti şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
 
Çin Asya Yolu Kulübü yetkilileri ise bu yılın Çin'de Türk kültür Yılı olarak kutlanmasından hareketle Çin ve Türk halkları arasında dostluk, iş birliği ve anlayışı geliştirmek amacıyla "Eski İpek Yolu Üzerindeki Son Nokta" temasıyla 11-22 Haziran tarihleri arasında Türkiye'ye seyahat programı hazırladıklarını ifade etti.
 
Heyettekiler, 11 günlük gezi sonrası Çin'e döndüklerinde "Türkiye'ye Kültür Seyahati" adı altında bir seminer ve fotoğraf sergisi düzenleyerek, Türkiye hakkındaki izlenimlerini paylaşacaklarını aktardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA