• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
136 firma ile 14 il ve ilçe belediyesi katılıyor
16 Mayıs 2013 Perşembe 18:00

136 firma ile 14 il ve ilçe belediyesi katılıyor

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, "Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı" açıldı.
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, "Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı" açıldı.
     Konya Valiliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve çok sayıda meslek odasının katkılarıyla TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılan Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı, Konya Kent Fuarı ve IHS Konya Fuarı'na 136 firma ile 14 il ve ilçe belediyesi katılıyor.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, fuarda bir şehrin ihtiyacı olan hususların bir arada bulunduğunu söyledi.
     Göreve başladığı 2009 yılında 932 bin olan Konya nüfusunun bugün 1 milyon 100 bini aştığına dikkati çeken Doğan, "Konya, geçtiğimiz 4 yıl boyunca 170 bin kişinin daha yaşadığı bir şehir haline geldi. 170 bin kişinin yaşaması için yeni iş alanları kuruldu. İyi bir ekonomik yapı kurarsak, bu yapıyı kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler olarak desteklersek, bu ivmeyi ayakta tutmak mümkün olur" diye konuştu.
     TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise bu yıl ilk kez üç farklı fuarın bir çatıda buluşturulduğunu belirtti.
     Fuarın, bu özelliği ile Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Ersözlü, şunları kaydetti:
     "Konya Yapı Fuarı; yapı sektöründeki yenilikler, izolasyondan boyaya inşaat sektörünü ilgilendiren tüm ürünlerin sergilendiği bir fuardır. IHS Fuarı, ısıtma, soğutma, havalandırma ve doğalgaz konusundaki ekipmanları ilgilendiriyor. Konya Kent Fuarı'nda ise yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu ekipmanlar, park bahçe düzenlemeleri, kent mobilyaları ve halka hizmet götürülürken ihtiyaç duyulan donanımlar temsil ediliyor."
     Fuarı, geçen yıl yaklaşık 26 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Ersözlü, bu yıl yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 35 bin ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.
     Ersözlü, 20 Mayıs'a kadar sürecek fuar boyunca çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini sözlerine ekledi.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA