• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
135 kilo tavuk eti imha edildi
20 Nisan 2010 Salı 15:21

135 kilo tavuk eti imha edildi

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Bugün yapılan denetimlerde yaklaşık 135 kiloluk son kullanma tarihi geçmiş tavuk etine el konularak imha edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, “Bugün yaptığımız denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 135 kilogramlık tavuk etine el konulmuştur. Son kullanma tarihi 6 ay önce bitmesine rağmen esnafımız bu ürünleri iade edeceğini söylemiştir. Gerek esnafımızdan ve gerekse vatandaşlarımızdan ricamız sattıkları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleridir” dedi.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ekici de, “Zabıta Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız denetim sonucu el konulan tavuk etlerinin muayenesinde kokuşmuş, evsafı bozulmuş ve tüketilmesi halinde insan sağlığını tehdit edeceğinden imhasına karar verilmiştir. Bu maddelerin tüketilmesi halinde zehirlenme dahil insan sağlığını olumsuz olarak etkileyeceğine karar verilmiştir. Zabıta Müdürlüğü ile birlikte ortak denetimlerimiz aralıksız olarak sürecektir” diye konuştu.

Yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş tavuk ürünü satan kasaplara 143’er TL ceza kesildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA