• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
13 Eylülde kazanan Türkiye olacaktır
26 Ağustos 2010 Perşembe 11:21

'13 Eylül'de kazanan Türkiye olacaktır'

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Avukat Özgür Solakı ziyaret etti
Anayasa değişikliği ve halkoylamasının konuşulduğu ziyarette HUDER Konya Şube Başkanı Özgür Solak, darbe anayasasının ortadan kaldırılması için atılacak her adıma tam destek verdiklerini belirtti. Anayasa değişikliği konusunda sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olması gerektiğine işaret eden Solak, “Sivil hareket, anayasa değişikliğinde daha etkin ve aktif olacaktır. Biz de anayasa değişiklik paketinde nelerin olduğunu belirten bilgi kitapçığı hazırladık. Sürekli basın toplantıları düzenliyoruz. Konferans ve panellerle vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Özgür Solak: “Çalışmalarımızda Türkiye’yi düşünüyoruz”
HUDER Konya Şubesi olarak mali durumu yerinde olmayan öğrencilere burs imkânı sunmak amacıyla çıkarttıkları “Yargı Dünyası” dergisinde de referandumu konu aldıklarını vurgulayan Solak,”Dergimizin ana konusunu referandum oluşturuyor. Dergimizde 4 akademisyenin görüşüne yer verdik ayrıca konusunda uzman birçok hukukçunun da yazıları var. Dergimizden 3 bin adet basıldı. Bunları Türkiye’nin her tarafında dağıtacağız. En azından sesimizi başkaları da duysun istiyoruz. Tek amacımız var. Türkiye’nin faydası…” diye konuştu.
Hüsnü Tuna: “Kazanan AK Parti değil Türkiye olacak”
Anayasa değişikliği konusundaki duyarlılığından dolayı HUDER’e ve Özgür Solak’a teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ise, anayasa değişikliğine karşı çıkanların siyasi kaygı güttüğünü ifade ederek, “Muhalefete göre hayır oylarının yüksekliği AK Parti’yi yıpratma ve bölme anlamına geliyor. Ancak bizler duruma böyle bakmıyoruz. Çünkü bu partiler üstü bir durum. Parti oylaması değildir. Bir ülkenin geleceği oylanacaksa, görüş, din ve ırka bakılmaz. Bu nedenle bizler herkesin desteğini almak için çabalıyoruz. İnanıyoruz ki 13 Eylül’de kazanan AK Parti değil Türkiye olacaktır” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA