• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
120 vekil isyan etti: İslam Devleti demeyin!
04 Temmuz 2015 Cumartesi 13:29

120 vekil isyan etti: 'İslam Devleti' demeyin!

120 İngiliz milletvekili, BBC’nin IŞİD’e “İslam Devleti’ demesine itiraz eden ortak bir mektup yazdı.

BBC, IŞİD demeyi reddetse de ‘Sözde İslam Devleti’ tanımlamasını kullanacağını açıkladı.
İngiltere Başbakanı David Cameron bu hafta yaptığı bir açıklamada,İngiliz medya kuruluşu BBC'nin haberlerinde IŞİD için "İslam devleti" ifadesi kullanmasını eleştirerek, "Çünkü bu İslam devleti değildir, korkunç ve barbar bir rejimdir" demişti. Bu açıklamanın ardından 120 milletvekili benzer ifadelerin yer aldığı bir mektubu BBC'ye gönderdi.

Mektupta "İslam devleti" ifadesini kullanılmaması gerektiğini çünkü "bunun gereksiz yere İslami aşırıcılara itibar sağlamak anlamına geldiğini" ifade edildi.

Muhafazakâr Partili milletvekili Rehman Christi'nin liderliğindeki 120 parlamenter, BBC'den "İslam devleti" yerine IŞİD ifadesini kullanmasını istedi. Mektuba, İngiltere Başbakanı Cameron'ın yanı sıra, Londra Belediye Başkanı ve Muhafazakâr Partili milletvekili Boris Johnson ve İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) milletvekili ve partinin eski lideri Alex Salmond da imza koydu.

"Sözde İslam Devleti diyeceğiz"

BBC Genel Müdürü Tony Hall çağrılara cevaben kaleme aldığı makalede şu cevabı verdi:
"BBC bir grubu ya da kuruluşu tanımlarken, o grubun kendini nasıl tanımladığını esas almaktadır. Sadece 'İslam devleti' ifadesi kullanmanın böyle bir devletin var olduğu anlamına geleceğinin ve bunun yanıltıcı olduğunun farkındayız. Biz de bundan sonra 'Sözde İslam Devleti' ifadesini kullanacağız."
Kaynak : AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA