• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 yıllık gerçek aşk resmiyete döküldü
26 Ocak 2011 Çarşamba 15:05

12 yıllık gerçek aşk resmiyete döküldü

12 yıl önce tanışan ve imam nikâhıyla evlenen bedensel özürlü Nuran Şimşek ile Dursun Ali Maral, çiftinin aşkları 11 yaşındaki kızları Zeynep'in şahitliği ile nikâh masasında mutlu sona ulaştı
1999 yılında Konya’da bir radyo istasyonunda çalışan 45 yaşındaki Ali Maral ile 43 yaşındaki bedensel özürlü Nuran Şimşek, birbirlerine istek türkü göndermeleri vesilesiyle tanıştı. Türküler ile başlayan dostluklarını evlilik ile noktalamak isteyen Nuran ile Dursun Ali’nin önlerindeki tek engel maddi imkansızlık ve Ali Maral’ın işsizliği idi. Buna rağmen imam nikahı ile evlenerek hayatlarını birleştiren çiftin mutluluklarını bir yıl sonra dünyaya gelen kızları Zeynep’le perçinlemişti. Nuran Şimşek ve Dursun Ali Maral çiftinin resmi nikahları 12 yıl aradan sonra aile hekimleri Dr. Sebahattin Kral’ın girişimleri sonucu dün kıyıldı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin kıydığı nikahın şahitliğini ise 11 yaşındaki kızları Zeynep Maral ile birlikte Dr. Sebahattin Kral, arkadaşı Murat Uğurlu ve çiftin aile dostları Zeynep Kara yaptı.
 
Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle ömrünü tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan eşi Nuran Şimşek’i kucağına alarak nikah masasına götüren Maral, resmi nikahlarının kıyılması ile mutlulukların en güzelini yaşadıklarını söyledi. Tek sıkıntılarının işsizlik olduğunu ifade eden Maral, “Yıllarca her işte çalıştım. Uzun yıllar kapıcılık yapıyordum. Kalorifer yakma belgem var. Ancak çalıştığım sitede sigortamı yapmadıkları için işi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi resmi nikahımız kıyıldı, önümüzde hiç engel yok. Tek istediğim bir iş. Eşimi ve kızımı geçindirecek kadar bir işim olursa kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı devam ettiririz. Yetkililerden ve hayırseverlerden tek istediğim bana uygun bir iş bulunması” dedi.
 
Hayatını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan Nuran Şimşek, resmi nikâhlarının kıyılmasına vesile olan aile hekimi Dr. Sebahattin Kral ve Murat Uğurlu’ya teşekkür ederek, “Bu insanlar yardımcı olmasaydı resmi nikahımız belki zor olurdu. Ama şimdi bu zorluğu aştık. Nakiboğlu Mahallesi Keçeciler Caddesi Dedeler Apartmanı’nda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Eşime uygun bir iş bulunursa mutluluğumuz daha da artacak” dedi.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin kıydığı nikahın ardından Çiftin nikâh şahitliğini yapan Dr. Sebahattin Kral ve Murat Uğurlu gelin Nuran Şimşeğe altın taktı. Anne ve babasının resmi nikahlarına şahitlik yapan 11 yaşındaki Zeynep Maral’da resmi nikah sayesinde kendisinin de nüfus cüzdanının olacağını söyledi. Zeynep Maral, “Anne ve babasının nikahlarına tanıklık etmek ayrı bir duygu imiş. Ne olursa olsun annem ve babam mutlu sona ulaştı ya o bana yeter. Bize bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA