• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 ilçenin daha nazım imar planı askıya çıktı
16 Haziran 2016 Perşembe 13:30

12 ilçenin daha nazım imar planı askıya çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ilçeleriyle geleceğinin planlandığı Konya İli Çevre Düzeni Planı kapsamında Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; 12 ilçeye ait planlar bir ay süre ile askıya çıkarıldı.

İl sınırları bütününde tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademik camia ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının ilk aşamasını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki aşama olan 1/25.000 Ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi daha önce askıya çıkardığı 3 bölgenin Nazım İmar Planı’ndan sonra 2 alt bölgenin daha Nazım İmar Planını askıya çıkardı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Konya İli sınırları bütününde 6 alt bölge oluşturularak planlama alt bölgelerinin özelliklerine göre plan kararları, politikalar ve stratejiler üretilmiştir. Son olarak da 3 alt bölgenin nazım imar planından sonra 2 alt bölgenin daha nazım imar planları askıya çıkarılmıştır” denildi.

Askıya çıkarılan Batı Konya Planlama Alt Bölgesi Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Doğanhisar, Çeltik, Tuzlukçu; Doğu Konya Planlama Alt Bölgesi ise Ereğli, Karapınar, Emirgazi, Halkapınar ilçelerini kapsıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA