• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 Eylülü Anayasa Bayramı yapacağız
05 Eylül 2010 Pazar 18:13

'12 Eylül'ü Anayasa Bayramı yapacağız'

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi AK Parti Grubunu iftarda bir araya getirdi
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, merkez ve taşra belediye başkanlarına iftar yemeği verdi. İftar programına katılan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; 'Teşkilatımızın gıdım gıdım kazandıklarını bir günde kaybetmemek için son günlerde çok dikkatli ve fedakâr olmamız gerekiyor' dedi.
 
Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi AK Parti Grubu’nu iftarda bir araya getirdi. İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’ndeki iftar programına AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Kerim Özkul, Muharrem Candan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal ile çok sayıda il genel meclisi üyesi katıldı.
 
Ali Selvi; “Halkın teveccühü ortada”
İftarın ardından iftara katıldıkları için AK Parti Konya İl Başkanı milletvekilleri ve il genel meclisi üyelerine teker teker teşekkür eden Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi; “Konya İl Genel Meclisi olarak bugün milletvekillerimizle, teşkilatımızla ve il genel meclisi üyelerimiz ile bir arada bulunmak gerçekten çok güzel. Alnımız açık başımız dik. Nereye gitsek bu memleketin en ücra köşesinde hayırla yad edilen hizmetlerimizin olduğunu gördük. Bu hepimizin eseri” dedi. Önümüzdeki hafta oylanacak Anayasa değişiklik paketi hakkındaki görüşlerini de katılımcılarla paylaşan Selvi, tüm teşkilat olarak fedakarca çalışmaların yapıldığını, özellikle de kadın kollarının gayretinin takdir edici bir durum olduğunun altını çizdi. Selvi; “Bu bir parti meselesi değil diyoruz. Bu bir millet meselesi Ama birileri bizi ille de bu AK Parti’nin meselesi diye zorluyor. Halkın teveccühü ortada” ifadelerini kullandı.
 
Serdar Kalaycı; “Rekor ‘Evet’ için son bir kez daha gayret edelim”
Konya İL Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin ardından kürsüye gelen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise AK Parti’ye olan teveccüh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi ve hükümetin dünya genelinde yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde referandumda da herhangi bir sorun çıkmayacağına inandığını söyledi. Konya’dan rekor bir evet olmasını beklediklerine vurgu yapan Başkan Kalaycı konuşmasının devamında şunları dile getirdi; “Bunun için çok çalışmalıyız. Bakın önümüzde İki bayramımız var. Ramazan Bayramı ve Anayasa Bayramı. Bu bayramları ağız tadı ile kutlamamız için herkese büyük görevler düşüyor. Bu görevlerin de layıkıyla yerine getirileceğine dair en ufak şüphemiz yok.“
 
Ahmet Sorgun: “Gıdım gıdım kazandıklarımızı bir günde yitirmeyelim”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise; “Seçim günü eğer bir gaflette bulunursak, 4 ayda hatta başbakanımızın ve milletvekillerimizin yıllarca gıdım gıdım kazandıklarını bir günde kaybederiz. Seçim nasıl sandıkta kazanılıyorsa aynı şekilde kaybetmek de yine sandıkta olur. Bizim seçim kaybımız yüzde 3. Yani aslında bizim oyumuz yüzde 50. Ama sandık başında duran müşahitlerin eksiklikleri dolayısıyla yüzde 3’lük bir oy kaybımız oluyor. Bu nedenle referanduma kadar çok iyi çalışacağız ve milletimiz içi en iyisi olan Anayasa değişiklik paketinin geçmesi için çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Sami Güçlü; “Tek amacımız Evet oylarını arttırmak”

Programda son olarak milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü de çok kritik bir eşikte olduklarını dile getirerek; “Haklı olunan bir konuda hala arada 5 puanlık bir farkın olması çok üzücü. Onun için bu andan itibaren yapılacak tek şey desteği daha da fazla arttırmak” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA