• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
116 çocuk görüşlerini açıklayacak
12 Kasım 2013 Salı 14:47

116 çocuk görüşlerini açıklayacak

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın himayelerinde düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nde 116 çocuk, görüş açıklayacak.
1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi, 116 çocuk ve 395 yetişkinin katılımıyla 14-15 Kasım'da İstanbul'da yapılacak.
Çocuk Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, kongre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayelerinde Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenecek.
Başkanlığını Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Genel Yönetmen ve Sözcülüğünü Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in yapacağı kongre, 14-15 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.
Bütün çocuklar, kongrenin doğal üyesi ve Gözlemci Delege olarak görüş açıklayabilecek. Kongreye, 9-18 yaş grubunda 116 çocuk delege katılacak. Çocuk delegeler, medya konusunda sözlü ve yazılı sunum, poster, karikatür, fotoğraf ve filmle görüş açıklayacak. 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubu için üç ayrı Çocuk Hakları ve Çocuk Görüşü Komisyonu kurulacak. Kongre Genel Kurulu'nu 1 çocuk ve 1 yetişkin Divan Başkanı yönetecek. Etkinliğin kapanışından önce Kongre Çocuk Bildirisi okunacak.
Kongrede yurt içinden 29, Türkiye dışından 20 çocuk medyası ve uzmanı bildiri sunacak.  RTÜK'ün hazırladığı "Türkiye'de Çocukların Medya Kullanma Alışkanlığı Araştırması" sonuçları, Başkan Prof. Dr. Davut Dursun tarafından açıklanacak. Ayrıca TÜİK'in "Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanımı ve Medya Araştırması, Ağustos 2013" çalışmasının yanında 2'si TRT Çocuk tarafından gerçekleştirilen çocuk ve medya ilişkisine yönelik 4 yeni araştırmanın sonuçları da sunulacak.
Çocuk ve Medya Kongresi'nde, "Okuma Kültürü ve Medya Komisyonu", "Medya Okuryazarlığı Eğitimi Komisyonu" ve "Mevcut Durum ve Strateji Geliştirme Komisyonu" başlıklı 3 Yetişkin Komisyonu kurulacak.
Kongrenin ana konuları, sunulacak bildiri ve araştırmalar yanında, düzenlenecek oturumların konu ve temaları koruyucu, yetkilendirici-önleyici medya okuryazarlığı eğitimi ve çocuk haklarına dayalı içerik geliştirici medya ile çocuk ve medya hukuku olarak belirlendi.
BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilk 40 maddesinin Türkiye'den 40 çizerin resimlerinden oluşan "Her Çocuk Haklarıyla Doğar!.." başlıklı resimli çocuk hakları kültürü sergisi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından 14 Kasım Perşembe günü  saat 11.30'da açılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA