• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
112 acil yardım ekipleri denetleniyor
25 Temmuz 2014 Cuma 13:56

112 acil yardım ekipleri denetleniyor

Konya İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi (KKM) Baştabipliği Eğitim ve Denetleme Birimi tarafından başlatılan denetimler sonucunda bugüne kadar 15 acil yardım istasyonu ve 155 personel denetlendi.
Konya İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi (KKM) Baştabipliği Eğitim ve Denetleme Birimi tarafından başlatılan denetimler sonucunda bugüne kadar 15 acil yardım istasyonu ve 155 personel denetlendi. Denetimlerde üstün başarı gösteren 9 personel ödüllendirildi. 
Konya İl Ambulans KKM Baştabipliği Eğitim ve Denetleme Birimi tarafından başlatılan denetimler hızla sürüyor. Bugüne kadar 15 acil yardım istasyonu ve 155 personel denetlendi. Mayıs ve Haziran ayında 15 istasyonda yapılan denetimler sonucu, 155 personel tek tek, tanı koyabilme, tedavi algoritmalarını uygulayabilme, pratik bilgileri ve becerileri değerlendirilirken, aralarında üstün başarı gösteren personeller de ödüllendiriliyor. Ödül törenin ilki Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
 
“EMİN ELLERDESİNİZ”
Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, denetimlerde üstün başarı gösteren personeli tebrik etti. Bu denetimlerin bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra da hızla devam edeceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, “Bizim sloganımız ‘emin ellerdesiniz’dir ve bu sloganın anlamı çok büyüktür. Vatandaşlarımızın emin ellerde olduğunu bilmesi bizim için çok önemli. Onun için bütün çalışanlarımız doğru karar verebilmeli, hızlı hareket edebilmeliler’ dedi.
Denetleme birimine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Küçükkendirci, üstün başarı gösteren Arzu Öncü (paramedik), Ümran Çelik (paramedik), Tuba Sivrikaya (Att), Mücahit Balta (Att), Sümeyye Örekli (Att), Derya Erdoğan (Att), Zeliha Duman (Att), Fatih Karakaya (Att), Betül Can’ı (Att) plaketle ödüllendirdi.
 
"DENETLEME BİRİMİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK"
Öte yandan, Konya 112 acil yardım merkezinde görevli tüm personele; çalışan/hasta güvenliği, olay yeri güvenliği, helikopter ambulansa güvenli hasta transportu, vaka yönetimi, ritim değerlendirilmesi, hasta stabilizasyonu, hava yolu desteği, temel ve ileri yaşam desteği, defibrilatör ve ventilatör kullanımı, ambulans ekipmanları ve kullanımı, sözlü ve fiili saldırılarda yapılması gerekenler, güvenli ambulans kullanımı, konularını kapsayan hizmet içi eğitimlerin verildiği ifade edildi. İlerleyen dönemlerde de Konya İl Ambulans KKM Baştabipliği Eğitim ve Denetleme Biriminin çalışmalarına hızla devam edeceği kaydedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA