• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
110 bin esnafa bayram müjdesi!
25 Haziran 2016 Cumartesi 11:17

110 bin esnafa bayram müjdesi!

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramı’ndan önce terörden mağdur olan 110 bin esnafın kredi faiz borcunun silineceğini açıkladı.

Doğu illerinde yaşanan 'hendek' terörünün ardından kepenklerini açamayan on binlerce esnaf için düşünülen destek kararı tüm esnafa yaygınlaştırılıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın kredi faizlerinin Ramazan Bayramı'ndan önce silineceğini belirtti. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) iftarına katılan Bakan Tüfenkci, esnafa kredi verilmesi konusunda AK Parti hükümetleri döneminde ciddi adımlar atıldığını söyledi.

ESNAFA BAYRAM MÜJDESİ

Terörden zarar gören esnafa destek vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Tüfenkci, "TESKOMB Başkanımız Abdülkadir Akgül 'Terörden zarar gören esnafların kredi kooperatiflerine temerrüt faizlerini silelim' diye bir öneri getirmişlerdi. Biz de bunu tüm esnafa yaygınlaştırma kararı aldık. 400 milyon liraya yakın faizi bayramdan önce siliyoruz" şeklinde konuştu.

Bölgede yıkılan dükkânların faaliyete geçmesi için çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Şırnak,Silopi ve diğer terör bölgelerinde zarar gören esnafın faizleri silinecek diye yola çıkıldı. Daha sonra tüm Türkiye'deki esnafların faizlerinin silinmesine karar verildi" dedi. 110 bin esnafın 392 milyon lira faiz borcu bulunuyor. Kalan miktar ise yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesi sağlanacak. Yapılandırma için başvuru tarihi üzerinde TESKOMB'un çalıştığı hafta başında esnafa duyurulacağı ifade edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA