• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
11 Eylül saldırısının yeni görüntüleri
08 Mart 2011 Salı 22:27

11 Eylül saldırısının yeni görüntüleri

ABD'nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezine 11 Eylül 2001de yapılan terör saldırılarının, polis helikopterinden çekilen ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı.
 
 
 
 
New York Polis Departmanı (NYPD)’ye ait helikopterden saldırılar sırasında çekilen görüntüler, o gün yaşanan olayların dehşetini yeniden ortaya koyuyor. 17 dakika uzunluğundaki görüntülerde, binaların çatılarında mahsur kalan insanları kurtarma umuduyla havalandığı öğrenilen helikopterin çaresiz bir şekilde kent semalarında dolaştığı görülüyor.

Helikopterdeki pilotun ve bir polis memurunun panik halindeki konuşmaları da duyulabiliyor. Pilot, “Aman tanrım, bütün bir binayı yıktılar. Bütün kule, gitti” diye tepki gösterirken, bir polis memuru ise “Nasıl olur, nasıl yıkılır?” diye bağırıyor. İkiz kulelerin yıkılışı, kenti kaplayan toz bulutu ve yaşanan panik, olayın korkunçluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Videonun, ikiz kulelerin çökmesini araştıran federal ajans Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST)’in 10 yıldır elinde olduğu öğrenildi. NIST, görüntülerin ‘Bilgi Edinme Yasası’ gereğince 3 Mart’ta yayınlandığını, ancak video paylaşım sitelerine nasıl sızdırıldığının bilinmediğini açıkladı.

Saldırılarda 3 bine yakın kişi yaşamını yitirmiş, 6 binden fazla kişi de yaralanmıştı.
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA