• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
106 yaşındaki nine uzun yaşamın sırrını anlattı
28 Temmuz 2011 Perşembe 15:13

106 yaşındaki nine uzun yaşamın sırrını anlattı

Nevşehir'de oturan 106 yaşındaki Tayyibe Özburun, 106 yıllık yaşamında süt, yoğurt ve pekmezi sofrasından eksik etmediğini söyledi..
Merkez ilçeye bağlı Göre Beldesi’nde oğlu Halil Özburun’un evinde yaşamını sürdüren 106 yaşındaki Tayyibe Özburun, yaşlılığa dayalı bazı rahatsızlıkları dışında dinç görünümü ile dikkat çekiyor.

5’i erkek, 1’i kız olmak üzere 6 çocuk annesi Tayyibe Özburun, oğullarından olan 19 torun ile yine bu torunlar ile torunlarının oğullarından oluşan 82 kişilik ailenin en büyük bireyi konumunda. Eşi Mustafa Özburun’u 33 yıl önce kaybeden Tayyibe Özburun, rahatlıkla oğullarının yanı sıra çok sayıda torununu da hatırlayabiliyor.

Geçmiş yaşamına ilişkin başından geçen olayları o günleri yaşarcasına da hafızasında tutabilen Tayyibe Özburun, oğlu, 72 yaşındaki Halil Özburun’un yanında kalıyor. Uzun yaşamında sabah kahvaltının yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinde süt, yoğurt ve pekmezi eksik etmemeye büyük bir özen gösterdiğini anlattı.

Çiftçilik yapan oğlu Halil Özburun, 15 yıl öncesine kadar Nevşehir’in Göre beldesi ile İstanbul ve Ankara’daki oğullarının yanında da kalan annesi Tayyibe Özburun’un son yıllarda yanında kaldığını bildirdi. Bağ, bahçe ve tarlalarda çok çalıştığını söyleyen 76 torun sahibi Tayyibe Özburun, "Çok zaman bağ çabaladım, ot topladık,üzüm toplayarak pekmez yaptım.Halim olsa yine de bu işleri yapmak isterim" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA