• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
102 yıllık belde belediyesi de tarih oluyor
06 Aralık 2012 Perşembe 12:28

102 yıllık belde belediyesi de tarih oluyor

Konyanın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey Beldesinde yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile bir asırlık belde belediyesinin tarihe karışacak olmasının üzüntüsü yaşanıyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey Beldesi’nde yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile bir asırlık belde belediyesinin tarihe karışacak olmasının üzüntüsü yaşanıyor.
Doğanbey Belde Belediye Başkanı Ahmet Çileli, yeni yasa ile birlikte tarihe karışacak Doğanbey Belde Belediyesi’nin 1910 yılında kurulduğunu, bu nedenle kapanacak olmasının
Üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Başkan Çileli, “Eğer ki, Cumhuriyet döneminde kurulan bir belediye olmuş olsaydık belki de bu kadar üzülmeyecektik. Tarihi geçmişi bir asırdan daha uzun bir süredir bölge halkına hizmet veren Doğanbey Belediyesi 102 yıllık bir belde belediyesi idi” dedi.
Belde halkının da Doğanbey Belediyesi’nin tüzelkişiliğinin ortadan kaldırılmasını istemediğini ve büyük üzüntü duyduğunu belirten Çileli, “Doğanbey Belde Belediyesi 1910 yılında Osmanlı döneminde kurulmuş, bucak olarak bize bağlı 2 belde, 9 tane köy bulunuyor. Bunun haricinde obaları, çiftlikleri ve yaylaları vardır. Yeni yasanın faydalı olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak ama Beyşehir Belediyesi yönüyle değil de Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak kısmında yararlı olabilir diye tahmin ediyorum. Halkımız, ıstırap içerisinde, temizlik, yardım, kanalizasyon ve bir içme suyu patlağında hizmetin zamanında yetişip yetişmeyeceği konusunda tereddüt içerisindeler” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA