• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
102 yaşında dünyayı yeniden görüyor
15 Ocak 2018 Pazartesi 17:19

102 yaşında dünyayı yeniden görüyor

Gözlerindeki yoğun katarakt nedeniyle 1 metre önünü bile zor gören 102 yaşındaki Nuriye Şencan, gerçekleştirilen göz ameliyatı ile yeniden görmeye başladı. Ayrıca Şencan, Konya’da göz ameliyatı olan en yaşlı hasta olarak da kayıtlara geçti.

Konya’da yıllar önce eşini kaybeden ve torunları tarafından bakılan 102 yaşındaki Nuriye Şencan, gözlerini kataraktın kaplaması nedeniyle uzun yıllardır göremiyordu. 1 metreyi bile zor görebilen yaşlı hasta, artık evdeki torunlarını bile görememeye başlamıştı. Torunlarının, tedavi için hastaneye götürmesi ve sonrasında ameliyat edilmesi ile yeniden görmeye başlayan Nuriye Şencan, Konya’da göz ameliyatı olan en yaşlı hasta olarak kayıtlara geçti.  Konya Göz Hastanesi doktorlarından Murat Ünlüzeybek tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına yeniden kavuşan Şencan, “Ameliyattan sonra görmeye başladım. Görmemi sağlayan herkesten Allah razı olsun. 100 yaşından sonra tekrardan görme mutluluğu yaşadım” dedi.

10-2-1-014.jpg

AMELİYAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Bu tür hastalıklarda hastaların geç kalmamasını uyaran Doktor Murat Ünlüzeybek ise, “Hastamızın gözü çok az görüyordu. 1 metre uzaklığı bile görmekte zorlanıyordu. Ameliyatını gerçekleştirdiğimiz en yaşlı hastamız. Her iki gözünde de yoğun katarakt vardı. Başarılı bir ameliyat ile hastamız yeniden görmeye başladı. Ameliyat, 15-20 dakika sürdü. Bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, uzun süre beklemesinler. Rahatsızlığı hissettikleri anda mutlaka bir göz doktoruna gitsinler. Çünkü hastanın yaşı ilerledikçe ve katarakt arttıkça ameliyat daha zor olabiliyor. Aşağı yukarı bütün göz ameliyatlarında, eşlik eden bütün hastalıkların varlığı bile, ameliyatlara engel olmamaktadır. Ayakta ve kısa sürede hastalarımızın ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA