• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
100 bin kişi tehlikede
28 Şubat 2014 Cuma 09:11

100 bin kişi tehlikede

Paralel yapının dinlediği kişi sayısı tahminlerin ötesinde. Pensilvanya merkezli derin kulaklarca dinlenenlerin sayısının 100 bini bulabileceğinden endişe ediliyor.

17 Aralık'ta hükümete yönelik darbe girişimi sonucu ortaya çıkan paralel yapının her geçen gün yeni marifetleri ortaya çıkıyor. İstanbul'da 'Selam' örgütü adı altında binlerce kişiyi dinleyen paralel yapının aynı yöntem Türkiye genelinde de uyguladığı ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mahkeme kararıyla sadece 2473 kişiyi dinlerken, paralel yapının ise çeşitli sahte örgüt adları altında yüzbinin üzerinde kişiyi dinlediği tahmin ediliyor.

İL İL DİNLEME MERKEZLERİ

Türkiye'nin her ilinde dinleme yapan örgüt, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu 'terör örgütü yöneticisi' adı altında dinlerken, Adana Valisi Hüseyin Avini Coş'u da durdurulan MİT TIR'larına müdahale etmesini engellemek için dinletti. Pensilvanya güdümlü derin kulağın, bürokratlardan işadamlarına, siyasilerden gazetecilere kadar çeşitli kesimlere uzandığı ifade ediliyor. Yakın zamanda her ilden dinleme listelerinin ortaya çıkacağı ileri sürülürken, listelerde yer alan birçok kritik ismin de herkesi şaşkına çevirmesi bekleniyor.

DİNLEYENLER DOKUNULMAZ

Dinlemelerin yargı dokunulmazlığı kapsamında yapıldığını belirten istihbarat yetkilileri, 'İnanılmaz miktarda insan, mahkeme kararı ile adli ve istihbari olarak dinlenmiş. Hakim dokunulmazlığı nedeniyle şu anda 100 binlerce insan dinlenebiliyor. Polis dinleme istiyor ama sorumlu değil. Yargı da yaptığı eylemden sorumlu tutulmuyor. 7 bin kişiyi dinleyen savcıya da bir şey olmayacak' ifadelerini kullandı. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde suç unsuruna rastlanılmaması halinde imha edilmesi gereken tapeler ise paralel yapı tarafından arşivleniyor. Arşivlenen tapeler, yeri zamanı gelince sızdırılıyor. Ya da tapede adı geçenler tehdit ve şantajla 'yola getiriliyor'.

TAPE KAYITLARI OKYANUS ÖTESİNE

Her şehirde kurduğu hücrelerle binlerce kişiyi dinleyen paralel yapı, yurtiçinde biriken kayıtları isme ve konusuna göre tasnif ederek yurtdışına gönderiyor. ABD'nin Detroit, Virginia ve Philadelphia kentlerinde kurulan arşiv merkezlerine yollanan bu kayıtlar, 'şantaj' vakti geldiğinde internete konularak baskı aracı olarak kullanılıyor. Merkezinde Fethullah Gülen'in ikamet ettiği Pensilvanya'nın bulunduğu arşiv üçgeninde Türkiye'deki yüzbinlerce kişiye ait bilgilerin tutulduğu iddia ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA