• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Yıllık dram
26 Aralık 2012 Çarşamba 09:30

10 Yıllık dram

Elazığ'da, 5 ferdinden 4'ü zihinsel engelli olan Göl ailesinin, lavabo ve banyosu bulunmayan kerpiç evde zor koşullardaki yaşam mücadelesi, komşularının ihbarıyla ortaya çıktı.
Özlem Göl (19) dışındaki 4 ferdi zihinsel engelli olan aile, Üniversite Mahallesi'nde yaşamını sürdürüyor. Devlet tarafından verilen yardımlardan haberdar olmayan, yaklaşık 10 yıldır yoksulluk içerisinde kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren Göl ailesinin dramını, komşuları Gülser Tunç 155 Polis İmdat Hattı'na bildirip, yardım talep etti.
İhbarın ardından ailenin kaldığı eve gelen Elazığ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Amirliği ekipleri, ailenin durumu hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bilgi verdi.
Zihinsel engelli baba Hıdır Göl (58), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 senedir bu durumda yaşadıklarını belirterek, ''Önceleri günlük işlerde çalışabiliyordum. Daha sonra hastalandım. Hastalanınca insanları tanımıyorum. Aynı anda da bayılıyorum. Çocuğumu bile tanıyamıyorum'' dedi.
Kendisinin de rahatsızlığı bulunduğunu belirten zihinsel engelli anne Cemile Göl de, yağmur yağdığı zaman evlerinin suyla dolduğunu ve hasta olduğu için iş yapamadığını söyledi.
Yetkililerden ev isteyen anne Göl ''Kanepelerim su içindeydi. Kaplarım pislik dolmuştu, su içindeydi. Çamaşır makinem, buzdolabım, fırınım yok. Hiçbir şeyim yok. Burada ısınamıyorum'' diye konuştu.
Zihinsel engelli çocuklar oyuncak istiyor
Göl ailesinin zihinsel iki erkek çocuğu Bayram (18) ve Ümit (8) ise soğuk kış günlerinde ayakkabısız ya da lastik ayakkabılarla geziyor. Çocuklar, mont, ayakkabı ve oyuncak istedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA