• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 yıl sonra oğlunun şehit olduğu mevzide
14 Haziran 2014 Cumartesi 12:43

10 yıl sonra oğlunun şehit olduğu mevzide

Hakkari'nin Çukurca'da 2004 yılında şehit olan Jandarma Er Serkan Adıgüzel'in ailesi, çocuklarının şehit düştüğü üs bölgesini ziyaret etti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2004 yılında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Serkan Adıgüzel'in ailesi, çocuklarının şehit düştüğü üs bölgesini ziyaret etti

Çukurca'da 11 Ağustos 2004'te terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Serkan Adıgüzel'in Elazığ'da yaşayan annesi Aysel ile babası Hasan Hüseyin Adıgüzel, çözüm süreci kapsamında huzur ortamının sağlanmasıyla 10 yıl sonra çocuklarının şehit düştüğü yeri görmek istedi.

Taleplerini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ileten Adıgüzel ailesinin isteğini geri çevirmeyen Genelkurmay Başkanlığı, şehit annesi Aysel, babası Hasan Hüseyin, kardeşleri Erkan ve Muhammet Adıgüzel'i, önce Van'a ardından Çukurca'ya götürdü.

Van'dan helikopterle Çukurca'ya giden şehit yakınları, iki gün süresince 2. Hudut Tugay Komutanlığında misafir edildi. Tüm masrafları TSK tarafından karşılanan aile, ilçeyi ve bazı askeri birlikleri gezdikten sonra çocuklarının şehit düştüğü Gazitepe üs bölgesindeki mevziye götürüldü.

Duygusal anların yaşandığı ziyerette, şehit annesi Aysel Adıgüzel, mevzideki askerlere sarılarak ağladı. Anne Adıgüzel'in, "Oğlum Serkan bak biz geldik. Arkadaşların da burada, ne kadar ağır bir uykun var, 10 yıldır uyuyorsun" diyerek gözyaşı döktüğü mevzide, Mehmetçik de duygulandı.

Baba Hasan Hüseyin Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'dan oğlunun şehit olduğu yere geldiklerini belirterek, "Oğlum 2004 yılının Ağustos ayında şehit oldu. Komutanlarımıza teşekkür ederiz bizlere yardımcı oldular ve çocuğumuzun şehit olduğu yere geldik. Tüm imkanlarını bizlere seferber ettiler. Sağ olsunlar hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"Devletimiz, vatanımız sağ olsun" diyen acılı baba, vatan uğruna çocuğunu kaybettiğini, acılarının halen ilk günkü gibi taze ve büyük olduğunu ifade etti.

Aysel Adıgüzel de şehit annesi olmanın gururunu yaşadığını vurgulayarak, "Oğlum vatan, millet ve namus uğruna şehit oldu. Yapacak bir şey yok. Demek ki oğlumun kaderinde şehit olmak varmış. Vatan sağ olsun. Geldik buraya komutanlarımız bizleri çok güzel karşıladılar. Sağ olsunlar çok memnunuz" diye konuştu.

İki günlük ziyaretlerini tamamlayan aile, memleketlerine gitmek üzere helikopterle Van'a gönderildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA